Çiçeksepeti Api Nedir? Nasıl Avantajlar Sunar?

1 yıl önce

Çiçeksepeti Api Nedir? Nasıl Avantajlar Sunar?


E-ticaret üzerinden satışlarını büyütmek isteyen işletmeler, Çiçeksepeti üzerinde mağaza üyeliği yaptırabilmektedir. Entegrasyon sistemleri vasıtasıyla, Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor gibi pazar yerlerindeki sürece benzer bir şekilde işletmeler ürünlerini Çiçeksepeti'ne otomatik bir şekilde yükleyebilmektedir.

Firmalar üçüncü taraf bir entegrasyon hizmeti satın alarak Çiçeksepeti api sayesinde bu sitedeki mağazalarıyla diğer pazaryeri sitelerini birbirine bağlayabilmektedir.

E-ticaretin günden güne büyüdüğü ve insanların hayatında daha fazla yer edindiği çağımızda, bütün pazar yerlerinde ürünlerin sergilenmesi önemini arttırmıştır. Bu nedenle işletmeler artık tek bir pazaryeriyle yetinmeyerek, bütün pazar yerlerine ürünlerini yüklemek istemektedir. Fakat bu durum beraberinde bir operasyonel bir iş yükünü de getirmektedir.

Satıcının tüm pazar yerlerine manuel olarak ürünlerini girmesi ve bu sitelerden gelen siparişleri takip etmesi zaman ve gelir kaybına sebep olabilmektedir.

Çiçeksepeti api gibi uygulama programlama arayüzü sistemleri sayesinde entegrasyon firmaları tarafından geliştirilen paneller, satıcıların zaman ve gelir kaybını önlemek için ortaya çıkmıştır. Bu entegrasyon hizmeti sayesinde işletmeler tüm pazar yerlerine ait süreçlerini tek bir panel üzerinden yürütebilmektedir.

Çiçeksepeti Api Entegrasyonu Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

E-ticaretin henüz bu kadar gelişmediği zamanlarda, satıcılar ürünlerini tek bir pazaryerinde sergileyerek buradaki süreci yürütmekteydi.

Fakat zamanla e-ticaret hacmi büyüyerek; fiziksel alışveriş ile rekabet edecek konuma geldi. Böyle bir ortamda işletmelerin pastadan daha fazla pay sahibi olmak için tüm pazaryeri platformlarında ve kendi e-ticaret sitelerinde ürünlerinin satışını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Fakat ürünlerin tüm platformlara manuel olarak aynı anda yüklenmesi ve bu ürünler üzerinde tüm değişikliklerin eş zamanlı olarak yapılabilmesi son derece zor bir süreçtir. Hazır entegrasyon sistemleri satıcıların üzerinden bu yükü alarak bu karmaşık süreci çok basit bir şekilde yürütmelerini sağlamaktadır.

Ürün yönetimi, pazaryeri platformlarında başlı başına ciddi bir iş yükünü ifade etmektedir. Fakat entegrasyon sistemleri ile Çiçeksepeti Api gibi pazaryeri api kodları eşleştirildiğinde bu iş yükü ciddi oranda ortadan kalkmaktadır.

Satıcıların tüm ürünlerini sadece entegrasyon sistemine yüklemeleri yeterli olmaktadır. Yüklenen ürünler, satıcının mağazası bulunan tüm pazaryerlerine entegrasyon sistemiyle otomatik olarak eklenmektedir. Böylece işletmeler her pazaryerinin birbirinden farklı ve karmaşık olan ürün yükleme şablonlarıyla ilgilenmek zorunda kalmamaktadır.

Aynı zamanda satıcılar isterse tüm pazaryeri fiyatlarını tek bir adımda otomatik olarak güncelleyebilmektedir. 1 adet ürün üzerinden düşünüldüğünde pazar yerlerinin yönetimi manuel olarak sağlanabilmektedir. Fakat satıcılar 10 adet ürün yüklediğinde teker teker tüm pazaryerlerindeki yönetim süreci zorlaşmaktadır. Bu ürün sayısı 100 adet olduğunda ise neredeyse imkansızlaşan bir yönetim süreci söz konusu olmaktadır.

Bu yoğun rekabet ortamında para ve zaman kaybetmemek için çoğu işletme e-ticarete adımını atarken üçüncü taraf bir entegrasyon firmasıyla anlaşma sağlamaktadır.

Öneri İçerik: Pazaryeri Entegrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Entegrasyon Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hazır entegrasyon sistemleri konusunda uzman yazılımcılar tarafından kurgulanmaktadır. Bu sistemler yoğun bir iş gücü ve yazılım bilgisi gerektirmektedir. Yazılımcıların ve tasarımcıların birlikte çalışarak ortaya çıkardığı başarılı entegrasyon sistemleri satıcılara belirli bir ücret karşılığında sunulmaktadır.

Bu sayede e-ticaret ile ürün satışı gerçekleştirmek isteyen işletmeler herhangi bir yazılım bilgisine sahip olmadan, kendilerine sunulan panel üzerinden tüm işlemleri gerçekleştirebilmektedir.

Entegrasyon firması seçimi yapılırken satıcılara sunulan gelişmiş özellikler bu seçim üzerinde belirleyici rol oynamaktadır. Entegrasyonun hangi e-ticaret platformlarını desteklediği bu gelişmiş özelliklerden bir tanesidir.

İşletmeler en fazla kazanç sağlayan e-ticaret platformlarında ürünlerini sergilemek istediğinden; Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor, Amazon ve Çiçeksepeti gibi daha bir çok e-ticaret platformunun entegrasyonu satıcılara sunulmalıdır.

Bununla birlikte tüm pazar yerlerindeki stokların eş zamanlı olarak takibi, açıklama ve fotoğraf gibi alanların hızlı bir şekilde değiştirilebilmesi ve sipariş takibi gibi özellikler, entegrasyon sistemlerinin vazgeçilmezleri arasındadır.

Son yıllarda ürünlerin döviz kurlarına göre fiyat değişikliklerinin sağlanması, işletmeler için önemli bir ihtiyaç olmuştur.

Gelişmiş entegrasyon sistemleri döviz kurlarına göre istenilen ürünlerin fiyatlarını otomatik olarak güncelleyebilmektedir. Bu nedenle entegrasyon paketi seçimi yapılırken; seçilecek entegrasyon paketinin bu gibi özelliklere sahip olması gerekmektedir.