E Ticaret En Çok Satılan Ürünler 2022 Performansı

1 yıl önce

E Ticaret En Çok Satılan Ürünler 2022 Performansı

E-ticarette başarılı olmak için üç ana unsura ihtiyacınız vardır. Satılacak yüksek talep gören ürünler, bunları pazarlama becerileri ve başarılı bir operasyon yönetimi bu üç ana unsuru oluşturmaktadır. Eğer pazarlama becerileri ve operasyon yönetimi noktasında kendinizi başarılı buluyorsanız; satılacak yüksek talep gören ürünleri öğrenmeniz için e ticaret en çok satılan ürünler 2021 analizi size yardımcı olacaktır.


E Ticaret En Çok Satılan Ürünler 2021 Analizinde En Fazla Öne Çıkan 5 Ürün Kategorisi
 

E Ticaret En Çok Satılan Ürünler 2021 Analizi hakkında bilgi verirken; teker teker ürünler üzerinden gitmek yerine ürün grupları ve kategoriler üzerinden bilgi vereceğiz.

 Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri

 


2021 yılında beyaz eşya ve küçük ev aletleri kategorisi öne çıkan ürün kategorileri arasında yerini almıştır. Özellikle Türkiye'de showrooming kavramının yaygınlaşmasıyla internetten sipariş edilen beyaz eşya ve küçük ev aletleri oranı da yükselmiştir. Kullanıcılar offline olarak mağazaları dolaşırken beğendikleri ürünleri internetten araştırarak daha uygun fiyatları araştırabilmektedir. Özellikle son yıllarda yaygınlaşan robot süpürge kullanımı da bu kategorinin hızlı yükselişine katkı sağlamıştır.

 


Giyim, Ayakkabı ve Aksesuar

 


Trendyol, Hepsiburada ve N11 gibi online alışveriş platformlarının giyim kategorisi üzerinden yıl boyunca çok kapsamlı kampanyalar başlattığı bilinmektedir. Hatta bu firmalar düzenlediği kampanyalar için ciddi reklam bütçeleriyle yola çıkmaktadır. Bu platformlara üye olan satıcılar her sene bu tarihleri bekleyerek satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Giyim, ayakkabı ve aksesuar kategorisindeki yüksek rekabet ortamı satıcılar için bir dezavantaj gibi görülse de e-ticaret ortamı sürekli gelişen algoritmalarla ilerleyerek bunu avantaja çevirmektedir. Gelişmiş e-ticaret platformları başarılı satıcıların ürünlerini üst sıralarda göstermekte ve kullanıcıların tercihlerine yönelik algoritmalar geliştirmektedir. Bu nedenle alışveriş trafiği fazla olan giyim gibi kategorilerde satıcıların kullanıcılardan yüksek puanlı değerlendirmeler almaları çok önemlidir. Müşteri memnuniyetinin sağlanması ve operasyonel aksaklıkların yaşanmaması için pazar yeri üyeliği bulunan satıcıların entegrasyon sistemi kullanmaları kazançlarını katlamaları açısından büyük önem taşımaktadır.

 


Gıda ve Süpermarket

 


Online süpermarket alışverişi çeşitli mobil uygulamalar ve başarılı internet siteleriyle kullanıcıların hayatlarında vazgeçilmez bir yer edinmiştir. 2019 yılına kıyasla %200'ü aşan büyüme rakamlarına sahip olan gıda ve süpermarket sektörü, e-ticaret yatırımcıları için büyük bir fırsat sunmaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehlikesiyle birlikte 2019 yılından bu yana kullanıcıların internet üzerinden gıda ve süpermarket alışverişine yönelmesinin bu büyüme rakamları üzerinde etkili olduğu düşünülmektedir. Kullanıcıların tanıştığı bu teknolojik imkanlar bir süre sonra onların gündelik hayatlarında terkedemeyeceği bir alışkanlığa dönüşmektedir. Bu nedenle gıda ve süpermarket sektörü e ticaret en çok satılan ürünler 2021 analizinde ciddi bir yer tutmaktadır.

 


Mobilya, Bahçe ve Dekorasyon

 


2019 yılından bu yana %100'ün üzerinde bir artış kaydeden bir başka ürün grubu da mobilya, bahçe ve dekorasyon kategorisidir. Son yıllarda hızla artan online mobilya satışı e-ticarette yüksek oranda bir hacim elde etmiştir. Lojistik ve modüler mobilya üretiminde yaşanan teknolojik gelişmelerle bu ürün grubunun internet üzerinden satışının gerçekleşmesinin önündeki engeller ortadan kalkmıştır. Mobilya ve dekorasyon ürünlerinin mağazalarda sergilenmesi yüksek bir maliyet oluşturmaktadır. Kira, personel ve lojistik gibi maliyetler hesaba katıldığında; e-ticaret üzerinden bu ürünlerin satışının gerçekleştirilmesi üreticiler için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

 


Elektronik

 


Elektronik sektörü 2020 yılında yaklaşık 19 milyar TL'lik bir hacimle e-ticaret pazarının lokomotif sektörleri arasındaki yerini korumuştur. Özellikle cep telefonu ve cep telefonu aksesuarlarının satışı bu yüksek hacim içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Elektronik ürünlerin e-ticaret üzerindeki bu başarısı son derece yoğun bir operasyon sürecini de beraberinde getirmektedir. Ürünlerin sürekli olarak tüm pazar yerlerinde eş zamanlı olarak güncellenmesi ve ürün stoklarının takibi bu operasyon sürecinin önemli adımlarını oluşturmaktadır. Bu noktada entegrasyon paketi kullanarak tüm pazar yerlerinde ürünlerini sergileyen kullanıcılar büyük bir avantaj elde etmektedir. Elektronik ürünlerdeki bir başka önemli unsur ise bu ürünlerin satış fiyatlarının döviz kurlarına göre değişiklik gösterebilmesidir. Entegrasyon sistemi kullanan satıcılar pazar yerlerinde ürünlerini sergilerken günlük döviz kurlarına göre sergiledikleri ürünlerin fiyatları otomatik olarak güncellenebilmektedir. Tüm bu teknolojik imkanlarla birlikte 2021 yılında elektronik ürünler kategorisi yükselişini devam ettirmiştir.