Hakkımızda Yazısı Nasıl Yazılmalı?

1 yıl önce

Hakkımızda Yazısı Nasıl Yazılmalı?

Hakkımızda yazısı, e-ticaret siteniz için oldukça önemlidir. Çünkü hakkımızda yazısı ile kullanıcılarınıza, ziyaretçilerinize kendinizi / markanızı tanıtabilir ve hikayenizden bahsedebilirsiniz.

Hakkımızda yazısı önemli olması nedeniyle bu yazıyı yazarken dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur vardır.

Hakkımızda yazısı yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar göz önüne alınırsa, istenilen sonuçlar elde edilebilir. Web sitesinde hakkımızda yazısı yazarken sizlere yardımcı olabilecek 8 öneriyi maddeler halinde şu şekilde açıklayabiliriz.

1. Kullanacağınız Dile Karar Verin

Hakkımızda sayfasında kullanacak olduğunuz dile karar vermeniz son derece önemlidir. Kullanacak olduğunuz dile karar verirken hedef kitlenizin ortalama yaşına dikkat edebilirsiniz. Örneğin; hedef kitleniz genç kesimse, sıcak bir dil tercih edebilirsiniz. Eğer hedef kitleniz yaşça olgun olan kesimse, daha kurumsal bir dil tercih edebilirsiniz.

Bunun yanında hakkımızda sayfasında kullanacak olduğunuz dil, hizmet ya da ürün sunduğunuz sektöre göre de değişiklik gösterebilir.

Kısaca hakkımızda sayfasında kullanacak olduğunuz dil, kurumsal mı yoksa sıcak bir dil mi olacağına karar verirken hedef kitlenizi ve sektörünüzü göz önünde bulundurabilirsiniz.

2. Hakkımızda Yazısı Akıcı Olmalıdır

Hedef kitlenizi etkileyebilmek için hakkımızda yazınızın akıcı olması gereklidir. İnsanlar, hakkımızda yazınızı akıcı bulmazsa yüksek bir ihtimal yazınızı okumaktan vazgeçecektir.

İnsanların hakkımızda yazısını okumasından vazgeçmesi durumunda ise sizinle ilgili gerekli bilgilere ulaşamaz ve güven duygusu azalır.

Hakkımızda yazısının akıcı olması için gereksiz / uzun cümlelerden uzak durmalısınız. Bunun yanında kelime sayısına ve noktalama işaretlerine dikkat etmeli, kullandığınız cümleler okuyucularda merak uyandırmalıdır.

Bu gibi parametrelere dikkat ederek hakkımızda yazınızı akıcı bir hale getirebilir ve hedef kitlenizle sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz.

3. Hikayenizden Bahsedin

Hakkımızda yazısını yazarken e-ticarete nasıl başladığınızı anlatabilirsiniz. Sizin için oldukça sıradan olabilecek bu hikaye, hedef kitleniz için oldukça ilgi çekici olabilir. Bu hikayeyi anlatırken e-ticarete neden başladığınızı anlatmayı da unutmamalısınız.

Ayrıca hikayenizi anlatırken kronolojik sıralamayla ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kendi hayat hikayenizi anlatırken, şirketinizle ilgili bilgiler vermeyi de ihmal etmemelisiniz. Bu kısımda neden bu sektörü, ürünü ya da hizmeti tercih ettiğinizi de açıklamalısınız.

Hikayenizi ve şirketinizin hikayesini anlatırken kullanıcılarınızın sıkılmamasına ve meraklı bir şekilde okumaya devam etmesini sağlamalısınız.

4. Markanız / Şirketinizle İlgili Gelişmeler Hakkında Bilgilendirme Yapın

Markanız / şirketiniz, sattığı ürün ya da sunduğu hizmetler dolayısıyla ödül almış olabilir. Bir ödül almışsanız ve çeşitli basın-yayın organlarında yayınlanmışsa, bunu mutlaka hakkımızda sayfasında yer vermelisiniz. Bu sayede güvenilirliğinizi artırabilirsiniz.

Aldığınız ödüllerin yanı sıra bu kısımda referanslarınızdan ve müşteri yorumlarınızdan da bahsedebilirsiniz. Büyük bir şirketle iş birliği içerisinde çalışıyorsanız, şirketin yetkili kişisinin yorumlarını alıntılayabilir ve bu kısma ekleyebilirsiniz.

Aynı şekilde gerçekleştirdiğiniz röportajları ve girişimlerinizi bu kısma ekleyebilirsiniz. Böylece kişiler sizin hakkında daha fazla bilgi sahibi olur ve ödül, referans, müşteri yorumları sayesinde size daha fazla güvenir.

5. Fotoğraf ve Videolardan Yararlanın

Genel olarak insanlar, gördüklerine daha çok güvenir. Hakkımızda sayfasına markanızı tanıtabilmek için fotoğraf ve videolardan faydalanabilirsiniz. Burada yararlanacak olduğunuz fotoğraf ve videolar size ait olmalıdır.

İnternet ortamında bulunan ve daha önce defalarca kullanılmış olan fotoğraf ve videoları kullanmanız, herhangi bir katkı sağlamayabilir. Ancak size ve ekibinize ait olan fotoğraf ve videoları kullanırsanız, müşterilerinizle daha iyi iletişim kurabilirsiniz.

Hakkımızda yazısında kullanacak olduğunuz fotoğraf ve videoları çekerken çalışma arkadaşlarınıza yer vermeniz son derece önemlidir. Sadece şirket kurucusunun olduğu fotoğraflar, müşteriler tarafından antipatik karşılanabilir. Ekip arkadaşlarınızın olduğu fotoğraf ve videolar ise daha sempatik karşılanmaktadır.

6. Ekibinizle İlgili Bilgiler Verin

Hakkımızda sayfasında ekibinizle yani çalışma arkadaşlarınızla ilgili bilgi vermenizin 2 farklı olumlu etkisi vardır. Bunlardan biri ekibinizin motive olmasını sağlaması.

Hakkımızda yazısında ekibinizle ilgili bilgilerin yer alması, çalışma arkadaşlarınızın kendileriyle gurur duymasına ve motive olmasını sağlar. Bunun yanında hakkımızda yazısında ekibinizle ilgili bilgilerin var olduğunu gören müşterilerinizin güven duygusu da artar. Böylece hakkımızda sayfasında ekibinizle ilgili bilgilere yer vererek, ekibinizi motive edebilir ve müşterilerinizin size daha çok güvenmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer büyük bir firmaysanız ve çalışan sayınız oldukça fazlaysa tüm çalışanlarınızla ilgili bilgilerveremeyebilirsiniz. Bu noktada önde gelen çalışanlarınızla ilgili bilgi verebilirsiniz. Ancak görece az çalışana sahipseniz, her çalışan hakkında bilgi verebilirsiniz.

7. Müşterileriniz Hakkımızda Sayfasına Kolay Bir Şekilde Erişebilmeli

Özellikle yeni kurulmuş olan bir markaysanız, müşterilerinizin sizinle ilgili bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilmesi son derece önemlidir. Bu yüzden hakkımızda sayfası, anasayfanızda ya da anasayfanızdan kolay bir şekilde erişilebilir bir bölümde yer almalı.

Kolay erişilebilen bir hakkımızda sayfasıyla marka bilinirliğinizi daha kolay bir şekilde artırabilirsiniz.

Hakkımızda yazısının okunmasını sağlayarak, müşterilerinizin sizi tanımasını ve güvenmesini sağlayabilirsiniz. Sayfanın kolay erişilebilmesi ya da dikkat çekici bir bölümde olması genellikle göz ardı edildiği için bu duruma daha çok dikkat etmelisiniz.

8. Hakkımızda Sayfasını Güncel Tutun

E-ticaret sitenizi kurduktan sadece 1-2 ay sonra bile çeşitli gelişmeler yaşanabilir. Eğer bilinen markaysanız, son 1-2 ay içerisinde önemli bir ödül almış olabilir ya da röportaj vermiş olabilirsiniz.

Nasıl olursa olsun, 1-2 aylık kısa süreçlerde dahi ciddi gelişmeler yaşanabilir. Bu gelişmeleri hakkımızda sayfasına eklemediğiniz sürece özellikle yeni müşterilerinizin bu gelişmelerden haberdar olması pek mümkün değildir.

Bu yüzden önemli bir gelişmenin ardından ya da belirli aralıklarla hakkımızda sayfasını güncellemelisiniz.

Hakkımızda sayfasının güncellenebilmesi için ciddi gelişmeler olmasına gerek yok. Çünkü sayfayı belirli aralıklarla güncelleştirdiğinizde, Google tarafından da sayfanız güncellenmiş olacak. Böylece trafik akışını da artırabileceksiniz.

E-ticaret Sitesi Örnek Hakkımızda Yazısı

E-ticaret siteleri için hakkımızda yazısının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Hal böyle olunca örnek hakkımızda yazısı merak edilmektedir.

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Amazon’un hakkımızda yazısının bir kısmı şu şekildedir;

“Amazon, dört ilkeye göre yönlendirilir: rakip odaklı olmaktan çok müşteri takıntısı, icat tutkusu, operasyonel mükemmelliğe bağlılık ve uzun vadeli düşünme. Amazon, Dünya’nın En Müşteri Merkezli Şirketi, Dünyanın En İyi İşvereni ve Dünyanın En Güvenli Çalışma Yeri olmak için çabalıyor.”

Bunun yanında ülkemizin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol’un hakkımızda sayfasındaki yazının bir kısmı ise şu şekilde;

“2010 yılından bu yana misyonumuz, müşteri ve satıcılara sorunsuz e-ticaret deneyimi sunarak olumlu bir etki yaratmaktır. 30 milyonu aşkın müşterimizin ve 260 bin satıcımızın güveni, bizi Türkiye'nin ilk decacorn'u ve dünyanın en iyi e-ticaret platformlarından biri olmaya itti.”

Her iki örnek incelediğinde, verdiğimiz önerilerin aktif bir şekilde kullanıldığını görebilirsiniz. Verdiğimiz önerilerinden faydalanarak, kendinize özel bir hakkımızda yazısı oluşturabilir ve müşterilerinizin güvenini kazanırken marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.