Hepsiburada Api Nedir? Avantajları Nelerdir?

1 yıl önce

Hepsiburada Api Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hepsiburada api, bir entegrasyon sistemi vasıtasıyla Hepsiburada ile diğer e-ticaret platformlarını birbirine bağlamaya yarayan bir sistemdir.

 

Bu sistem sayesinde e-ticaret pazar yerleri üzerinde gerçekleştirilmesi gereken ürün girişi, stok takibi, kargolama, faturalama, fotoğraf yükleme, açıklama girme gibi daha birçok işlem tek bir panel üzerinden otomatik olarak yapılabilmektedir.

 

Öneri İçerik: Hepsiburada'da Satış Yapma

 

Hepsiburada API Nasıl Çalışır?

API kelime anlamı olarak "uygulama programlama arayüzü" şeklinde tanımlanmaktadır. Kullanıcı tarafından satın alınan entegrasyon sistemi ile Hepsiburada arasında kurulacak bağlantı bu API üzerinden gerçekleşmektedir.

 

Bunun için öncelikle bir entegrasyon yazılımı kullanılması ve bu alanda hizmet veren bir firmayla görüşülmesi gerekmektedir. Firmanın kullanıcıya sunduğu panelin özellikleri bu aşamada devreye girmektedir.

 

Entegrasyon firmaları rekabet halinde olduğundan her birinin sunduğu imkanlar da birbirinden farklıdır. Bu nedenle entegrasyon firması ile anlaşmadan önce sunulan paketin ne gibi özelliklere sahip olduğu incelenmelidir.

 

Hepsiburada API Entegrasyonu Neden Önemli?

Ürünlerini internet üzerinden satmak isteyen kullanıcılar için artık tek bir pazar yeri sitesinden ürünlerin satışını gerçekleştirmek yeterli olmamaktadır.

 

E-ticaretteki rekabetin artmasıyla birlikte; kullanıcılar ürünlerini tüm platformlarda sergilemeyi istemektedir. Burada söz konusu olan ister onlarca ister yüzlerce ürün olsun; bunların tüm pazar yeri sistemlerinde eş zamanlı olarak takibi süreci yönetilemez bir aşamaya taşımaktadır. 

 

Neyse ki teknolojik olarak tüm bu pazar yerlerini ve buralarda sergilenen ürünleri tek bir platform üzerinden takip etmek mümkündür. Bu noktada entegrasyon sistemleri devreye girmektedir.


Entegrasyon sisteminin API anahtarlarıyla kurgulanmasının sonucunda; kullanıcı tüm işlemlerini tek bir yerden otomatik olarak gerçekleştirilmektedir.

 

Öneri İçerik: Pazaryeri Entegrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Hepsiburada API'nin Avantajları


Hepsiburada API ile bir entegrasyon sisteminin kullanılmasını sayısız avantajı bulunmaktadır. Kullanıcıya ürün girişi, sipariş takibi, kargolama, faturalama, fotoğraf yükleme, hakediş hesaplama gibi çeşitli konularda otomatik bir sistem sunulmaktadır.

 

Ürün Girişi

 

Entegrasyon sistemi kullanılmadığında her pazar yeri için ayrı ayrı ürün girişi yapılması gerekmektedir. Ürün girişi aşamasında, ürün özelliklerinin tek tek her pazar yeri için ayrı olarak girilmesi tahmin edilmesi güç bir iş yükü oluşturmaktadır. 

 

Entegrasyon sistemi kullanıldığında ise ürün girişlerinin tek seferde entegrasyon paneline girilmesi yeterlidir. Fiyat değişiklikleri yine aynı panel üzerinden tek bir işlemle tüm pazar yerlerine uygulanabilmektedir. 

 

Benzer bir şekilde ürünün varyasyonları, rengi veya açıklama alanı üzerinde yapılacak değişiklikler de tek bir hamleyle gerçekleştirilebilmektedir.

 

Stok Takibi ve Stokların Güncellenmesi

 

Birden fazla pazar yeri sitesinde ürünlerini sergileyen satıcılar için stok takibi ciddi bir iş yükü oluşturmaktadır. Özellikle stokları sınırlı sayıda olan ürünlerde bu süreç daha da sıkı bir takibi gerektirebilir. 

 

Bir entegrasyon sistemine hepsiburada API ve diğer pazar yeri sitelerinin API anahtarının bağlanmasıyla tüm stoklar eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Böylece hem stokları azalan ürünlerin takibi kolay olmaktadır hem de tek bir panel üzerinden tüm ürünlerin stok girişleri sağlanabilmektedir.

 

Sipariş Takibi ve Kargolama Süreçleri

 

Entegrasyon sistemine Hepsiburada API bağlantısı yapıldığında Hepsiburada üzerinden ve diğer pazar yerlerinden gelen tüm siparişler tek bir panel üzerinden takip edilebilmektedir. Yine tek bir panel üzerinden kargo takip numaraları sisteme girilerek tüm işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. 

 

Döviz Üzerinden Satılan Ürünlerin Fiyatlandırılması

 

İnternet üzerinden satılan ürünlerin arasında döviz ile fiyatlandırılan ürünler de bulunuyorsa; kur değişimlerine göre bu ürünlerin fiyatlarının güncellenmesi gerekmektedir. 

 

Entegrasyon sistemiyle döviz fiyatlı ürünler sisteme girilerek; kur değişimlerine göre tüm pazar yerlerinde fiyatlarının Türk Lirası cinsinden otomatik olarak güncellenmesi sağlanır. Bu sistem, kullanıcıların olası zararına satış gerçekleştirmesinin de önüne geçmektedir.


Hepsiburada Api Nedir?


Hepsiburada Api, bir entegrasyon sistemi vasıtasıyla Hepsiburada ile diğer e-ticaret platformlarını birbirine bağlamaya yarayan bir sistemdir.


Hepsiburada Api entegrasyonu nasıl çalışır?


Hepsiburada Api'nin çalışması için bir entegrasyon yazılımı firması ile çalışılması gerekli.


Hepsiburada Api'nin sunduğu avantajlar nelerdir?


Hepsiburada API, ürün girişi, stok takibi, sipariş takibi gibi pek çok avantaj sunuyor.