Kar Marjı Yüksek Ürünler Nelerdir? 7 Farklı Ürün

1 yıl önce

Kar Marjı Yüksek Ürünler Nelerdir? 7 Farklı Ürün

E-ticarete atılmaya karar verdiğinizde kâr marjı yüksek ürünleri tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Yüksek karlı ürünler sayesinde kısa sürede ciddi gelirler elde edebilirsiniz. Ancak ciddi gelir elde edebilmenizin tek koşulu bu değildir. 

Her şeyi doğru yaptığınız ve ürününüzü doğru seçtiğiniz sürece, kâr marjı en yüksek ürünler kârınızı artırmanıza yardımcı olmaktadır. 

Peki kârı yüksek ürünler nelerdir? Yazımızın devamını okuyarak bu konu ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız.

Yüksek Kârlı Ürünler

Yüksek kârlı pek çok ürün bulunmaktadır. Bunlara şu örnekleri verebiliriz;

  • Kozmetik

  • Bebek Ürünleri

  • Organik Gıda

  • Teknolojik Ürünleri

  • Tekstil Ürünleri

  • Hediyelik Eşyalar

  • Ofis/Kırtasiye Ürünleri

1-Kozmetik

Kâr marjı en yüksek ürünler arasında listenin başlarında kozmetik ürünleri yer alıyor. Piyasada binlerce marka olmasına karşın her geçen gün kozmetik ürünlerine olan talep artıyor. Bu yüzden kozmetik ürünleri kâr marjı yüksek olan ürünler arasında yer alıyor.

2-Bebek Ürünleri

Ülkemiz, doğum oranı yüksek olan ülkeler arasında alıyor. Hal böyle olunca da bebek ürünlerinin ciddi bir piyasası bulunuyor. Bebek ürünlerinin potansiyel müşteri oranı oldukça yüksek olmasının yanında ürünlerin üretim maliyeti de oldukça düşük. 

Mağazalara baktığınızda normal bir bireyin giyim ürünlerinin ücretleriyle, bebek giyim ürünlerinin ücretinin yakın olduğunu görebilirsiniz. Üstelik bebek ürünlerinde çok daha az malzeme kullanılmaktadır. 

Giyim dışında diğer bebek ürünlerinin de üretim maliyetleri düşük olmasına rağmen satış fiyatları yüksektir.

3-Organik Gıda

Gün geçtikçe organik ürünlere olan talep artıyor. Bununla paralel olarak ürün çeşitliliği de artıyor. Bu nedenle organik olan ve olmayan ürün arasındaki fiyat farkı bulunuyor.

Örneğin; normal salatalığın kilosu 5 liraysa, organik salatalık 10 lira. Bu yüzden organik gıdaların kâr marjı oldukça yüksektir.

4-Teknoloji Ürünleri

Her geçen gün teknoloji gelişiyor ve farklı teknolojik ürünler hayatımızı kolaylaştırıyor. Hayatımızı kolaylaştıran ürünlere ise talep oldukça fazla. Basit ve ucuz maliyetli olsa dahi işlevli teknolojik ürünler bile talep görüyor. Bu yüzden teknoloji ürünlerine olan talep miktarıyla birlikte kâr marjı da yükseliyor.

5-Tekstil Ürünleri

Tekstil ürünleri çok geniş bir başlık. Tekstil ürünleri başlığı altında belki de binlerce ürün sayılabilir. Bu ürünlerin pek çoğuna olan talep oldukça fazla. Bu talep miktarının karşılanabilmesi için piyasada farklı markalar bulunsa dahi kâr marjı yüksek olan ürünler arasında gösterilebilir. 

6-Hediyelik Eşyalar

Yıl içerisinde çok sayıda özel gün bulunuyor. Doğum günleri, evlilik yıldönümleri, yılbaşı ve çok daha fazlası. Özel günler ve normal bir günlerde satılan hediyelik eşyaların maliyetleri oldukça düşük olabiliyor ve yüksek fiyattan satılabiliyor.

7-Ofis/Kırtasiye Ürünleri

Ofislerde kullanılan ürünlere ve kırtasiyede satılan ürünlere olan talep belirli dönemlerde artış gösteriyor. Bunun dışında düzenli olarak bu ürünlere ihtiyaç duyan işyerleri bulunuyor. Talep miktarı, düşük maliyet ve yüksek fiyat parametreleri göz önüne alındığında ofis/kırtasiye ürünleri kâr marjı yüksek ürünler arasında yer alıyor.

Öneri İçerik: https://www.temasis.net/blog/e-ticarette-ne-satabilirim

Bir Ürünün Kar Marjı Nasıl Hesaplanır?

Kar Marjı; ürün ya da hizmet satışından elde edilen gelirle, ürün ya da hizmetin maliyeti arasındaki farkın, elde edilen gelire oranı olarak tanımlanmaktadır. 

Kâr marjı hesaplanırken satış fiyatından alış fiyatı çıkarılır ve elde edilen sonuç satış fiyatına bölünür. Bu işlemlerden sonra yüzdelik bir sonuç elde edebilmek için son olarak elde edilen sonuç 100 ile çarpılır. Bir ürünün kâr marjı hesabının formülü şu şekildedir;

  • Kar Marjı (%) = ((Satış Fiyatı – Alış Fiyatı) / Satış Fiyatı) x 100

Daha iyi anlaşılabilmesi için şu şekilde bir sayısal örnek verebiliriz;

Alış fiyatı 50 TL olan bir ürünü 100 TL’ye sattınız diyelim. Bu sayıları formülde yerine yazarsak, ((100 – 50) / 100) x 100 işlemi karşımıza çıkar. Bu işlem sonucu ise %50’dir. Yani 50 TL’ye alınıp, 100 TL’ye satılan bir ürün ya da hizmetin kâr marjı %50’dir.

Öneri İçerik: E-ticaret Satış Arttırma Yöntemleri

Brüt Kar Marjı İle Net Kar Marjı Arasındaki Fark

Brüt kâr marjı; bir firmanın gelirinin, ürün ya da hizmetlerinin satış maliyetinden ne kadar fazla olduğunu ifade etmek için kullanılan bir orandır. Brüt kâr marjının yüzdelik formülü ise şu şekildedir; ((net satışlar – satılan malın maliyeti) / net satışlar) x 100

Net kâr marjı; bir firmanın net karının elde edilen gelire olan oranıdır. Net kâr marjının formülü ise şöyledir; (net kar / toplam gelir) x 100

Brüt kâr marjı ve net kâr marjının tanımlarını yaptığımıza göre bu iki terim arasındaki farkları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Brüt kâr marjı, dolaylı giderlerden önceki kar yüzdesini gösterir. Net kâr marjı ise giderlerden sonraki kar yüzdesini gösterir.

  • Brüt kâr marjının temelinde brüt kar, net kâr marjının temelinde net kar vardır.

  • Brüt kâr marjı, firmanın üretim ve dağıtım faaliyetlerindeki etkinliğini gösterir. Net kâr marjı ise firmanın finansal sağlamlığını ve karlılık pozisyonunu gösterir.

    Kâr Marjı En Yüksek Ürünler ile İlgili SSS

    Kâr marjı yüksek ürünler hangileridir?

    Kâr marjı yüksek pek çok ürün bulunmaktadır. Bunlar arasında; kozmetikten organik gıdalara teknoloji ürünlerinden hediyelik eşya ve kırtasiye ürünlerine kadar onlarca ürün vardır.

    Kâr marjı nasıl hesaplanır?

    Bir ürünün veya hizmetin kâr marjı elde edilen gelirle ürünün maliyeti arasındaki farkın elde edilen gelire bölünmesiyle bulunur.

    Brüt kâr marjı ile net kâr marjı arasındaki fark nedir?

    Brüt kâr marjı; bir firmanın toplam gelirinin, ürünün satış maliyetinden ne kadar fazla olduğunu göstermek için kullanılır. Net kâr marjı ise bir firmanın net karının toplam gelire olan oranıdır.