N11 Api Nedir? APİ Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

1 yıl önce

N11 Api Nedir? APİ Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Günümüzde e-ticaret üzerinden satış yapan firmaların rekabet ortamında ayakta kalabilmesi için pazaryeri entegrasyonları neredeyse bir zorunluluk halini almıştır. 

Pazaryerlerini birbirine bağlamak için bir entegrasyon yazılımı vasıtasıyla; pazaryerlerine ait uygulama programlama arayüzü bilgileri kullanılmaktadır. N11 api kodu N11'i pazaryerleriyle diğer e-ticaret platformlarını birbirine bağlamak için kullanılmaktadır.

N11'de satış yapan veya satış yapmayı hedefleyen işletmeler için N11 api kodunun entegre edilmesi satış performansının yükseltilmesi açısından önemli avantajlar sunmaktadır.

N11 Api Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

N11 api entegrasyonu için öncelikle N11'de mağaza üyeliği gerçekleştirmek gerekmektedir. N11 mağaza üyeliği aktif olduktan sonra api hesabı oluşturularak; api kodları entegrasyon sistemine tanımlanmaktadır. Böylece entegrasyon panelinden N11'de yer alan tüm ürünler görülebilmekte ve bu ürünler otomatik olarak diğer pazaryerlerine yüklenebilmektedir.

Böylece yeni ürün girişi, ürün fotoğraflarının yüklenmesi, stok takibi, fiyatların güncellenmesi, sipariş takibi, faturalama ve kullanıcılardan gelen mesajların görülmesi gibi bir çok farklı konuda tek noktadan tüm pazaryeri platformlarını yönetebilirsiniz.

Bir api, iki uygulama arasında aracı görevi görerek birbirleriyle iletişim kurmalarını ve veri alışverişinde bulunmalarını sağlar. Bu kavram günümüzde e-ticaret alanı da dahil olmak üzere tüm endüstrilerde kullanılabilmektedir. 

Günümüzde, mümkün olduğunca çok platformla bağlantı kurmak gerekmektedir. Kurulacak entegrasyon sonucunda birden çok pazaryerinde müşterilere düzgün ve kaliteli bir şekilde hizmet verilebilmektedir. N11, Trendyol, Hepsiburada, Gittigidiyor, Çiçeksepeti, Amazon gibi platformlar arasında api entegrasyonuyla hızlı bir şekilde bağlantı kurulabilmektedir.

N11 api entegrasyonunu gerçekleştirirken, bu entegrasyon işlemini manuel olarak gerçekleştirmek yerine hazır entegrasyon sistemleriyle ilerlemek hem maliyet hem de kolaylık açısından satıcılar için çok daha kazançlıdır. 

Ayrıca paket halinde sunulan bir entegrasyon sistemine sahip olunduğunda yeni açılacak pazaryerlerinde de ürünler hızlı bir şekilde sergilenebilmektedir. Bunun için satıcıların ekstra bir geliştirme yapmasına veya yazılım bilgisine sahip olmasına gerek kalmamaktadır.

N11 ve Tüm PazarYeri Entegrasyonlarını Kurarken Nasıl Bir Seçim Yapılmalı? 

Pazaryeri api entegrasyonu kurmak için en uygun seçenek, üçüncü taraf hizmet sağlayıcılardan bu konuda hizmet almaktır. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcılar tamamen entegrasyon sistemleri üzerine yazılım geliştirdiklerinden satıcılara sunulan paneller gelişmiş özelliklere sahiptir. 

Entegrasyon hizmeti alınan firmanın kullanıcılara güvenilir çözümler sunması; iş yükünü azaltarak satıcılara zaman kazandırmaktadır.

Yazılım ve pazaryeri arasında bağlantı kurmaktan entegrasyonların güncelleştirme ve bakımlarına kadar birçok farklı konuda üçüncü taraf hizmetler kullanıcıları güvence altına alır. 

Entegrasyon sistemleri gelişmiş altyapılar üzerine kurulmaktadır. Bu altyapılar beraberinde yüksek yatırım maliyetlerini de getirmektedir. Fakat üçüncü taraf bir entegrasyon hizmeti alındığında satıcıların bu altyapı sistemlerine yatırım yapmasına ve yazılımcılar çalıştırmasına gerek kalmamaktadır. Böylece entegrasyon maliyeti minimuma indirilerek, kazanç sağlanmış olur.

Hazır bir entegrasyon sistemi ile yola çıkılmadığında aynı n11 api kurulumunda olduğu gibi her pazaryeri için ayrı ayrı kurulumlar sağlanarak yazılım geliştirmesi yapmak gerekmektedir. 

Hazır entegrasyon paketleri bu durumu ortadan kaldırmaktadır. Kullanıcılar tüm pazaryerleri için entegrasyona hazır bir panelden otomatik olarak tüm işlemleri gerçekleştirebilmektedir.

Üçüncü taraf bir entegrasyon ile çalışmaya başlamadan önce seçilen entegrasyon paketinin e-ticaret yönetimindeki temel ihtiyaçları karşılaması gerekmektedir. 

Ürün girişi, sipariş takibi, ürün fiyatlarının hızlı bir şekilde güncellenmesi ve açıklama alanlarının tüm pazaryerleriyle aynı anda değiştirilebilmesi bu temel özelliklerinden bazılarıdır. 

Bununla birlikte kullanıcılardan gelen mesajların ve soruların entegrasyon panelinden görülebilmesi ve bunlara anında cevap verilebilmesi de satıcının kaliteli bir hizmet sunabilmesi açısından son derece önemlidir. 

Özellikle döviz üzerinden maliyetlendirilen ürün ve hizmetlerin e-ticaret ortamında yerel para birimiyle satılması, firmaların satış yaparken zorlandığı konular arasındadır. 

Bu nedenle seçilen entegrasyon hizmetinin döviz kurlarını baz alarak ürün fiyatlarını otomatik olarak güncelleyebiliyor olması, en fazla aranan özelliklerin başında gelmektedir.

Öneri İçerik: N11'de Mağaza Açma Rehberi