E Ticaret Sitesi Fiyatları

1 yıl önce

E Ticaret Sitesi Fiyatları


E ticaret sitesi fiyatları, sitenin hacmine göre değişiklik gösterebilmektedir. Sitenin yazılımı ve tasarımı da fiyatı etkilemektedir. E-ticaret için gereken yatırım maliyetini hesaplamadan önce satış yapılması hedeflenen kategorilerin belirlenmesi önemli bir adımdır. Sonrasında bu kategorilerde sergilenecek ürünler ve markalar kurgulanarak; sitenin hacmi konusunda bir öngörüde bulunmak mümkündür. E ticaret sitesi fiyatları neye göre belirleniyor? Bu maliyetleri hesaplarken nelere dikkat etmelisiniz? Bu gibi soruları yazının devamından detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.


E Ticaret Sitesi Fiyatları Hangi Unsurlardan Etkileniyor?


E-ticaret kavramı internet üzerinden çevrimiçi olarak para, hizmet ve ürün alışverişini ifade ettiğinden çok geniş bir kavramdır. Örneğin Trendyol bir pazar yeri olarak e-ticaret sitesi kategorisindedir. Fakat aynı zamanda internet üzerinden sadece kendi ürettiği ürünler, kendi sitesi üzerinden satan bir marka da e-ticaret sitesi kategorisinde değerlendirilir.


Sitenin Kapsamı ve Türü


Sitenizin kapsamının ve türünün ne olacağı bütün bir sistemi etkileceğinden öncelikle bu konuya karar vermek gerekmektedir. Örneğin, bir markanın tüketiciye ürünlerini sunduğu ve satış yaptığı bir siteyle; binlerce markanın ürünlerini sergilediği pazar yeri sitelerinin kapsamı çok farklıdır. Bu tercihin belirlenmesiyle birlikte tüm sistem ihtiyaçları ve tasarım aşaması buna göre planlanmaktadır.


Kullanım Kolaylığı


E ticaret sitesi fiyatları o sitenin kullanıcıya nasıl bir deneyim sunduğuna bağlı olarak da değişebilmektedir. Eğer kullanıcı siteye girdiği andan itibaren, satın alma işleminin tamamlandığı aşamaya kadar sorunsuz bir şekilde ilerleyebiliyorsa; bu deneyim kullanıcı için pozitif bir anlam ifade edecektir.


Site Hızı


Site hızı, en önemli performans kriterlerinin başında gelmektedir. Site hızının yüksek olması, kullanıcıların sayfalar arasında geçiş yaparken; siteden ayrılma oranlarını azaltarak aktif satın alma sürecinin devam etmesini sağlamaktadır. Site hızının yüksek olmasının bir başka yararı da arama motorlarında yükselmeyi sağlamasıdır. Sitenin hızlı olması kullanıcı deneyimini iyileştiren bir deneyim olduğundan; arama motorları metriklerinde bu konuya yüksek önem vermektedir.


Güvenlik Önlemleri


E-ticaret sitesinin güvenli bir altyapıya sahip olması hem site sahibi hem de kullanıcılar açısından en önemli unsurlar arasındadır. İnternet üzerinden alışveriş yaparken kullanıcıların tüm bilgileri site tarafından güvenli bir şekilde kaydedilmelidir. Bu verilerin kaybolması durumunda site sahibi bir takım zorluklarla karşılaşabilmektedir. Bu nedenle verilerin yedeklenmesi ve siteye sızma ihtimallerine karşı oluşturulabilecek güvenlik prosedürleri büyük önem taşımaktadır.


Kategori Ağacı ve Ürün Çeşitleri


E-ticaret siteleri, kullanıcıların aradıkları ürünleri bulabilmeleri için düzenli bir haritalama sistemine sahip olmalıdır. Bu haritalama sisteminde ana kategoriler ve alt kategoriler bulunur. Her ürünün ilgili kategoride sergilenmesiyle kullanıcılar ürünler arasında kıyaslama yaparak satın alma işlemini gerçekleştirmektedir.


Filtreleme Seçenekleri


Kullanıcılar site üzerinde belirli özelliklere sahip ürünleri ararken; filtreleme seçeneklerini kullanabilmektedir. Hizmet verdiği alana göre değişmekle birlikte, gelişmiş e-ticaret siteleri fiyat, renk, beden, tür, cinsiyet gibi bir çok filtreleme seçeneğini barındırmaktadır.


Ürün Sayısı


E ticaret sitesi fiyatları üzerinde etkili olan bir başka unsur da siteye girilecek ürünlerin toplam sayısıdır. Ürün sayısı sitenin ne kadar dosyayı içerisinde barındırıcağını da belirlemektedir. Bu nedenle sitenin sunucu üzerinde kaplayacağı alan önem kazanır. Ürün sayısı arttıkça veri transferi yoğunluğu da artmaktadır. Yoğun veri transferine sahip e ticaret sitelerinin güçlü bir server sistemine sahip olması gerekmektedir.


E Ticaret Sitesi Fiyatları Başka Hangi Faktörlerden Etkilenir?


E ticaret sitesi fiyatları üzerinde temel olarak etkili olan unsurları başlıklar halinde değerlendirdik. Fakat bunların dışında da e-ticaret sitesinin maliyetlerini etkileyen faktörler bulunmaktadır. İnternet siteleri açık kaldığı süre boyunca geliştirilmesi gereken sistemlerdir. Site trafiği arttıkça internet sitesinin altyapısında revizyonlar yapmak gerekmektedir. Sunucuların güçlendirilmesi, siteyi yavaşlatan unsurların güncellenmesi ve site üzerinde oluşabilecek bot trafiğin engellenmesi gibi konular bu revizyonlardan bazılarıdır. Bunun yanı sıra e-ticaret gibi çok kapsamlı bir alana adım atarken mutlaka güvenilir bir kuruluşla yola çıkmak gerekmektedir. Konusunda uzman bir kuruluşla yola çıkmak da fiyatlar üzerinde etkili olmaktadır.

Güncel E Ticaret Sitesi Fiyatlarını Görmek İçin https://www.temasis.net/eticaret-paketleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.