E-ticarette Tedarikçi Bulma Rehberi

1 yıl önce

E-ticarette Tedarikçi Bulma Rehberi

E-Ticaret’te önemli olan pek çok farklı işlem vardır. Bu işlemlerden biri de toptan ürün satın alabilmektedir. E-ticaret için toptan ürün satın almak istediğinizde bir tedarikçiye ihtiyaç duyarsınız. 

Tedarikçi; bir mal ya da hizmet sunabilmek için şirketlere girdi ve ham madde sağlayan toptancılara verilen isimdir. 

E-ticaret için tedarikçi oldukça önemlidir. E-ticaret yapıyorsanız ve kendi ürettiğiniz bir ürünü satmıyorsanız, satabileceğiniz ürünleri tedarikçilerden satın alırsınız. Kendi ürününüzü üretseniz dahi ürününüzü üretebileceğiniz ham maddeleri yine tedarikçilerden satın almanız gerekir. Bu yüzden e-ticaret tedarikçi bulma işlemi özen gösterilmesi gereken bir işlemdir. 

E-Ticaret’te tedarikçi bulma işlemi bu kadar önemli olduğu için “E-ticaret tedarikçi nasıl bulunur?” sorusu sık sık sorulmaktadır. E-ticaret tedarikçi nasıl bulunur sorusuna cevap bulmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Tedarikçi Seçimi Nasıl Yapılır?

E-ticaret tedarikçi bulma konusuna değinmeden önce tedarikçi seçimi nasıl yapılır konusuna değineceğiz. Çünkü doğru tedarikçi seçiminin nasıl yapıldığı bilinmeden, tedarikçinin nasıl bulunacağının bir önemi yoktur. E-ticaret tedarikçi seçimi yaparken şu unsurlara dikkat etmelisiniz;

  • İlk olarak tedarikçi seçimi yaparken, tedarikçi firmanın ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinden emin olmalısınız. Örneğin; siz 2 haftada bir 100 adet ürün istiyorsanız, tedarikçi firma bunu düzenli olarak karşılayabilmelidir. Aksi takdirde bu durum sizin için büyük bir problem yaratır.

  • Tedarikçi seçimi yaparken alacak olduğunuz ürününün bir demosunu / örneğini talep etmelisiniz. Böylece ürünün kalitesini, firmanın çalışma prensiplerini ve firmanın ürünü ne kadarlık bir zamanda temin ettiğini öğrenebilirsiniz. 

  • Tercih edeceğiniz tedarikçi firmanın ödeme koşullarını ve şartlarını öğrenmelisiniz. Örneğin; bir üründen çok sayıda aldığınızda indirim olup olmadığı ya da yüksek tutarlı işlemlerde hangi ödeme yöntemi tercih ettiklerini bilmelisiniz.

  • Tedarikçi firmadan alacak olduğunuz ürünün üretim süresini net olarak öğrenmeniz gerekiyor. Bu sayede ürün planlamanızı kusursuz bir şekilde yapabilirsiniz.

  • Tedarikçinizin sahip olacağı ürün çeşitliliği son derece önemlidir. E-ticaret sitenizdeki ürün çeşitliliğini göz önünde bulundurarak, tedarikçi firmanızın sahip olduğu ürün çeşitliliği oldukça önemlidir.

  • Tedarikçi firmayı seçerken kendi koşullarınızı belirtmeniz son derece önemlidir. Eğer tedarikçi firma ile sizin koşullarınız arasında ciddi farklar varsa, başka tedarikçilere göz atmanız gerekir. 

Genel olarak tedarikçi seçimi yaparken bu unsurlara dikkat etmelisiniz. Bunlara ek olarak tek bir tedarikçi firma ile görüştükten sonra karar vermemelisiniz. Piyasada yer alan tedarikçi firmalarla görüşüp, karşılaştırma yaparak bir karar vermelisiniz.

E-ticaret Tedarikçi Nasıl Bulunur?

E-ticaret tedarikçi bulabilmek için şu maddelerden yararlanabilirsiniz;

  • E-ticaret tedarikçi bulmak için çeşitli platformlardan faydalanabilirsiniz. Bu platformların başında AliExpress ve Alibaba geliyor. Bu platformlara girip, satın almak istediğiniz ürünleri aratabilir ve farklı filtreleme özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

  • E-ticaret tedarikçi bulmanın bir başka yolu ise Google kullanmaktadır. Google’a satın almak istediğiniz ürünü ve bulunduğunuz şehri yazarak, birbirinden farklı tedarikçilere ulaşabilirsiniz. Bunun yanında sadece almak istediğiniz ürünü yazarak, şehirlerarası tedarikçilerle de çalışabilirsiniz. 

  • Her iki madde de bir güven problemi yaşayabilirsiniz. Bu güven problemine çözüm bulmak için tedarikçinin yorumlarını ve referanslarını inceleyebilirsiniz. Böylece tedarikçi firma hakkında daha bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun yanında satın almak istediğiniz ürünü satın almış olan firmalarla iletişime geçerek, ürünle ilgili daha net bilgilere ulaşabilirsiniz. 

  • Bunlara ek olarak kendi çevrenizde e-ticaretle uğraşan kişilerin güvendiği tedarikçilerle iletişime geçebilir ve bu tedarikçilerden ürün satın alabilir ya da tavsiye isteyebilirsiniz.

E-ticaret ile ilgili merak ettiğiniz sorulara cevaplar bulabilmek için sitemizi inceleyebilir, blog yazılarımızı okuyabilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.