Facebook Dönüşümler API'si İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

1 yıl önce

Facebook Dönüşümler API'si İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

E-ticarete başladığınızda ilk hedefiniz geniş kitlelere ulaşmak ve satışlarınızı artırmaktır. Geniş kitlelere ulaşabilmek ve satışlarınızı artırabilmeniz için yararlanabileceğiniz pek çok farklı yol bulunuyor. Bunlardan biri de “Facebook Dönüşümler API” olarak biliniyor. 

Dönüşümler API’si sayesinde e-ticaret sitenizi ziyaret eden kişilere Facebook ve Instagram üzerinden reklam gösterebilirsiniz. Bunu yaparken, hedef kitlenizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Örneğin; alışveriş yapanlar, sepette ürün bırakanlar ya da sitede belirli bir süre geçirenler gibi. 

Tahmin edilebileceği üzere Facebook Dönüşümler API’si ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Yazımızın devamını okuyarak, Facebook Dönüşümler API’si ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dönüşümler API’si Nedir?

Dönüşümler API’si; Meta teknolojileri genelinde pazarlama verilerinizle birlikte reklam hedeflerinizi optimize etmeye, sonuçları ölçmeye ve eylem başına ücret azaltmayı sağlayan ve Facebook tarafından geliştirilen bir uygulamadır. Dönüşümler API’si ile sistemler arasında doğrudan bağlantı kurulabilmektedir. 

Facebook Conversion API Kurulumu

Facebook Conversion API, Facebook CAPI olarak da bilinmektedir. Facebook Conversion API, sunucu tabanlı çalışmaktadır. 

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların tarayıcılarında çerez depolamadığı için kullanıcı tarafından alınan gizlilik önlemleri bu noktada geçersiz bir hale gelir. Böylece web site sunucusundan direkt olarak Facebook sunucularına kullanıcının bilgileri iletilir. Bu sayede reklam performansınız ciddi bir şekilde artar. 

Facebook Conversion API sahip olduğu avantajları sayesinde ön plana çıkmaktadır. Bu avantajlardan faydalanabilmek için Conversion API kurulumu yapılmalıdır. Facebook Conversion API kurulumu yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Facebook Business paneline giriş yapın.

  • Karşınıza çıkan ekranda sırasıyla “Olay Yöneticisi”, “Veri Kaynakları”, “Piksel Kurulumuna Devam Et” seçeneklerine tıklayın. 

  • Ardından ekrandaki bilgilendirme pencerelerini geçmek için “İleri” seçeneğine tıklayın.

  • Dönüşümler API’sini seçerek, İnternet Sitesi hareketlerini bağlayın.

  • Dönüşümler API’si ayarlama yöntemini seçin.

  • İşletmeniz için istediğiniz olayları ve parametreleri seçmeli ve ardından ilgili adımları tamamlayın.

  • Daha sonra ise “Ayarlar” ekranında “Erişim Jetonu Oluşturun” dedikten sonra size verilen Token’ı kopyalayın.

Bu adımları takip ederek Facebook Conversion API kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu süreç web sitenizin altyapısına göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden Facebook Conversion API’den faydalanmak istiyorsanız, profesyonel firmalarla iletişime geçmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede herhangi bir sorun yaşamadan Facebook Conversion API kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Dönüşümler API’sinin Avantajları

Facebook Dönüşümler API’sinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Pikselden ayrı olarak uygulanması durumunda Dönüşümler API’si ne zaman paylaştığınız ve ne paylaştığınız gibi konular hakkında daha fazla kontrol edebilmenizi sağlar. Bu sayede veri kontrolü artırılmaktadır.

  • Müşterilerinizin keşiften dönüşüme tüm yolculuğu boyunca reklam performansını ve ilişkilendirilmesinin ölçümünde yardımcı olur. Bu sayede ölçümlerinizi iyileştirebilirsiniz.

  • Eşleşen olayları ve eşleştirme kalitenizi artırabilmeniz için daha fazla müşteri bilgisi parametresi ekleyebilmenizi sağlar. Bu sayede eylem başına ücretlerinizi azaltabilirsiniz.

  • Reklamlarınızdan daha iyi verim alabilmeniz için reklamları optimize edebilirsiniz. Bunu yaparken çeşitli parametrelerden yararlanabilir ve değer oluşturabilecek müşterilere daha kolay ulaşabilirsiniz.

  • Dönüşümler API’sinden elde edilen veriler, çeşitli bağlantı sorunlarından ve reklam engelleyicilerinden Meta Piksel’e göre daha az etkilenir. Bu yüzden Piksel ile birlikte Dönüşümler API’sini kullanarak, eylem başına ücretlerinizi azaltabilirsiniz.