Trendyol'da Reklam Verme! Bilinmesi Gerekenler

1 yıl önce

Trendyol'da Reklam Verme! Bilinmesi Gerekenler

Satıcılar Trendyol’da mağaza açsalar dahi müşteriler tarafından fark edilebilmeleri ve satışlarını artırabilmeleri için sadece mağaza açmaları yeterli değildir. Satıcıların Trendyol mağazalarında satışlarını artırabilmeleri yapabileceklerinden biri de reklam vermedir. Satıcılar, Trendyol reklam verme özelliğiyle birlikte satışlarını ciddi bir şekilde artırabilir. 

Trendyol reklam verme sık sık tercih edilmesi ve satıcılara çeşitli avantajlar sağlaması nedeniyle bu konuyla ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır. Bu konu ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarına ulaşabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz… 

Trendyol Reklam Algoritması Nasıl Çalışır?

Trendyol mağaza reklamı verme ile ilgili merak edilenlerin başında reklam algoritmasının nasıl çalıştığı geliyor. 

Şöyle ki; bir ürününüze reklam aldıktan sonra reklam verdiğiniz ürün, web sitesi ve mobil uygulama ile Trendyol’a giriş yapan müşteriler tarafından görülür. Ancak ürününüzün reklamını gören kullanıcılar rastgele kişiler değildir. 

Ürün reklamınız; ürününüzün kategorisi, kullanıcının ilgi alanı ve satın alma alışkanlıkları gibi parametreler dikkate alınarak, ürününüzü satın alma ihtimali daha yüksek olan kullanıcılara gösterilir.

Örneğin; bir kullanıcı Trendyol üzerinden sürekli olarak spor kıyafetler alıyorsa, reklam aldığınız spor kıyafetiniz bu kullanıcının karşısına çıkma olasılığı daha yüksektir. 

Ancak kullanıcı sürekli olarak takı alıyorsa, reklamınızın bu kullanıcının karşısına çıkma olasılığı daha yüksektir. Bu algoritma sayesinde ürününüzün satılma ihtimali artırılmış oluyor.

Trendyol Reklam Verme Ücreti

Trendyol reklam vermenin ücreti için kesin bir miktar belirtemeyiz. Çünkü tercih edeceğiniz reklam planlamasına göre Trendyol mağaza reklamı verme ücretiniz değişiklik gösterecektir. 

Ancak Trendyol satıcı bilgi merkezine göz attığımızda her ürün için minimum 10 TL günlük bütçe girilmesi gerektiğini görüyoruz. 

Bu günlük reklam bütçenizi artırdıkça, reklamlarınızın ve dolayısıyla ürünlerinizin görünürlüğü artmaktadır. 

Trendyol reklam planlamasındaki reklamlar genel olarak bitiş tarihi olanlar ve olmayanlar olarak iki ana gruba ayrılmaktadır. 

  • Bitiş Tarihi Var Olan Reklam: Her gün belirlediğiniz limit tutarındaki bakiye reklamınızın kullanımı için kullanılır. Bitiş tarihinde reklamınızın gösterimi sona erer. Belirtmiş olduğunuz günlük tutar geçilmeyecek şekilde reklamlarınız gösterilir.

  • Bitiş Tarihi Olmayan Reklam: Her gün belirlediğiniz limit tutarındaki bakiye reklamınızın kullanımı için kullanılır. Bakiyeniz yeterli olduğu sürece reklamınızın gösterimi devam eder. Belirtmiş olduğunuz günlük tutar geçilmeyecek şekilde reklamlarınız gösterilir.

Trendyol’da Reklam Kampanyası Nasıl Oluşturulur?

Trendyol’da reklam kampanyası oluşturma işlemi oldukça basittir. Trendyol satıcı reklam verme işlemi için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır;

  1. Trendyol Satıcı Panelinin üst tarafında yer alan “Reklam Yönetimi” başlığına tıklayın.

  2. Reklam Yönetimi sayfasındaki “Yeni Reklam Oluştur” butonuna tıklayın.

  3. Karşınıza çıkan sayfada “Ürün Reklamı” butonuna tıklayın.

  4. Açılan sayfadaki “Reklam Tipini Seç” butonuna tıklayın ve devam edin.

  5. Karşınıza çıkan Reklam Tipi, Reklam Adı ve Bütçe Tipi gibi gerekli bilgileri doldurun. Ardından sağ altta yer alan “Devam Et” butonuna tıklayın.

  6. Burada reklam vereceğiniz ürünleri seçin.

  7. Son olarak “Onayla” butonuna tıklayarak, reklamınızı oluşturabilirsiniz.

Basit bir şekilde 7 adımda Trendyol'da satıcı reklamı verme işlemini tamamlayabilirsiniz. Ayrıca oluşturmuş olduğunuz reklamları görebilmek için oluşturulan reklamlar sekmesini tıklayabilirsiniz.

Trendyol’da Reklam Verme Taktikleri

Trendyol'da reklam vererek satışlarınızı artırabilirsiniz. Ancak verdiğiniz reklamların daha verimli olabilmesi ve satışlarınızı artırabilmeniz için bazı taktikler bulunuyor. İşte Trendyol’da reklam verme taktiklerinden bazıları şu şekilde sıralanıyor;

  • İlk olarak daha önce oluşturduğunuz bir reklamdaki tarih, reklam ismi, ürünler ve bütçe gibi bilgileri kopyalayıp, yeni bir reklam oluşturabiliyorsunuz.

  • Reklamlarınızdan daha yüksek verim alabilmek için reklam sürenizin minimum 3 gün olması gerekiyor. 

  • Trendyol'da reklam ücreti ürün başına günlük en az 10 TL. Ancak bu bütçeyi artırarak, reklamınızın görünürlüğünü ve dolayısıyla satışlarınızı artırabilirsiniz. Buradaki dengeyi iyi kurmanız gerekiyor.

  • Reklam verirken en fazla 50 tane ürün seçebiliyorsunuz. Eğer daha fazla ürüne reklam vermek istiyorsanız, daha fazla reklam oluşturmanız gerekiyor. 

  • Sanılanın aksine reklam içerisinde daha fazla ürün seçmek reklamın verimliliğini artırıyor. Daha fazla ürün, reklamın daha iyi optimize edilmesini sağlıyor. Böylece reklamın verimliliği artıyor.

  • Buybox sütunu kullanarak, ürünlerinizin Kaybeden mi yoksa Kazanan mı olduğunu takip edebilirsiniz. Böylece gerekirse reklam protokolünüzde değişiklik yapabilirsiniz. Şöyle ki, Buybox kazanan ürünlere reklam verirseniz, bu sizin için daha kazançlı olacaktır.

  • Reklamını verecek olduğunuz ürüne dikkat etmelisiniz. Reklam vereceğiniz ürün ya da ürünleriniz piyasadaki benzerlerinden farklı olmalı ve kullanıcıların dikkatini çekebilmelidir. Böylece reklamınızın verimliliğini artırabilirsiniz.