Online Butik Açmak İçin Gerekenler

1 yıl önce

Online Butik Açmak İçin Gerekenler

Butiklerin popülaritesi ve e-ticaretin gücü birleştiğinde ise karşımıza Online Butikler çıkıyor. Online butik açmak son yıllarda sık sık tercih edilen e-ticaret yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

İnternette butik açmak son derece popüler bir hale geldiği için “Online butik açmak istiyorum.” diyen kişilerin sayısı ciddi bir şekilde arttı. 

Eğer sizde online butik açmak istiyorum diyorsanız ve bu konu ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Online Butik Açmak İçin Gerekli Belgeler

İnternetten butik açmak için gerekli olan belgeler, e-ticaret sitesi kurmak için gerekli olan belgelerle benzerdir. İnternetten butik açmak için gerekli belgeleri kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Vergi levhası

  • Banka hesabı

  • Gizlilik Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesi

  • İmza Sirküsü

  • Sanal Pos

  • Kargo firmalarıyla olan anlaşmalar

  • Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne (ETBİS) kayıt olmak

  • Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanımı

Online butik açmak için gerekli belgeler bu şekildedir. Bunlara ek olarak farklı belgelere de ihtiyaç duyacaksınız. İhtiyacınız olan diğer belgelerle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Online Butik Nasıl Açılır?

Online giyim mağazası açmak ile ilgili en çok sorulan soru “Nasıl Açılır?” sorusudur. İnternetten butik açmak için yapmanız gereken pek çok farklı işlem bulunuyor. Bu işlemlerden en önemlilerini / olmazsa olmazlarını tek tek ele alacağız. 

1-Şirket Kurulumu

Online butik açabilmek için bir şirket kurmak zorundasınız. Çünkü yasal ve profesyonel bir şekilde e-ticaret yapabilmek için vergi levhasına sahip olmalısınız. Vergi levhasına sahip olmak için bir şirket kurmalısınız. Bu noktada kurulumunu yapabileceğiniz 3 farklı şirket tipi bulunuyor. Bunlar;

  • Şahıs Şirketi

  • Limited Şirket

  • Anonim Şirket

Online butik açmak için bu şirket tiplerinden birini tercih edebilirsiniz. Her şirket tipinin kendine göre çeşitli avantaj ve dezavantajları bulunur. 

Bu yüzden e-ticarette şirket kurulumu esnasında sizin için avantajlı olan şirket tipine karar vermeli ve buna göre bir seçim yapmalısınız.

2-Bütçe ve İş Planı Hazırlama

Online butik açabilmek için mutlaka bir bütçe ve iş planına sahip olmanız gerekiyor. İş planı hazırlayarak, tüm işlemlerinizi adım adım uygulayabilirsiniz. 

İş planı hazırlarken süreçleri dikkate almalı, analizler yapmalı, pazarlama ve satış ile ilgili gerekli adımları atmalısınız. 

Bütçe planı ise beklentileriniz ve yapmak istediklerinizi nasıl yapabileceğinizi belirlemek için oldukça önemlidir. 

Bütçe planını yaparken ürün tedarik sürecini, internet sitenizin harcamalarını ve bunun yanında reklam ve pazarlama harcamaları gibi parametreleri göz önünde bulundurmalısınız. 

Bu sayede internetten butik açmak için ihtiyacınız olan sermaye hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz. 

Kısaca doğru bir şekilde hazırlanan bütçe ve iş planı sayesinde online butik açarken ve açtıktan sonraki süreçlerle ilgili önceden fikir sahibi olabilirsiniz.

3-Ürün Seçimi

Online butik açmak için ürün seçimi yapmanız gerekiyor. Ürün seçimi esnasında pek çok farklı parametreden faydalanabilirsiniz. Örneğin;

  • Trend ürünleri tespit edebilir ve bunların satışını yapabilirsiniz. 

  • Kâr marjı yüksek ürünlerden faydalanabilirsiniz. 

  • Belirli bir hedef kitleniz varsa hedef kitlenize uygun ürünler seçebilirsiniz. 

  • Tedarik sürecinde sorun yaşamayacağınız ürünlerden faydalanabilirsiniz. 

  • Bütçenize uygun fiyatlardaki ürünleri seçebilirsiniz. 

  • Kişiselleştirilmiş ya da kişiselleştirebilir ürünlerden faydalanabilirsiniz.

4-E-ticaret Altyapısına Karar Verme

İnternetten butik açmak yani e-ticarete başlamak için e-ticaret altyapısı seçimi son derece önemlidir. E-ticaret altyapınızı seçerken doğru ve kusursuz bir altyapı seçtiğinizden emin olmalısınız. 

Doğru seçilen e-ticaret altyapısı sayesinde e-ticaretten beklentilerinizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

E-ticaret paketlerimiz ile ilgili daha bilgi sahibi olabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

5-Domain ve Hosting Seçimi

Domain (alan adı) ve Hosting seçimi online butik açmak için oldukça önemli parametrelerden ikisidir. Hosting ile e-ticaret sitenizin dosyalarının fiziksel olarak depolandığı yeri belirlersiniz. Domain ile depolama konumunun adresini belirlersiniz. 

Domain seçimi yaparken markanızla uyumlu olmasını, kolay okunabilmesini ve yazılabilmesini, anahtar kelime kullanımına özen göstermelisiniz. 

Hosting seçimi yaparken size en uygun olan hosting çeşidini tercih etmelisiniz. 

Domain ve hosting seçimi son derece önemli olduğu için bu seçimleri yaparken profesyonel destek almanız daha sağlıklı olacaktır.

6-Site Kurulumu

Online butik açmak için site kurulumu işlemine ciddi özen gösterilmelidir. İlk olarak e-ticaret sitesi kurmak için vergi levhasına, banka hesabına, çeşitli sözleşmelere ve daha fazlasına sahip olmalısınız. 

Gerekli şartları sağladıktan ve anlaşmaları yaptıktan sonra ise sitenizin tasarımına önem vermeli, ürünlerinizi doğru bir şekilde yerleştirmeli, gerekli butonlardan faydalanmalı, reklamlara ve SEO çalışmalarına önem vermelisiniz. 

E-ticaret site kurulumu ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için bu konu ile ilgili detaylı bilgi verdiğimiz blog yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Online Butik Açma Maliyeti

Online butik açma maliyeti tamamen sizin tercihlerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; tercih edeceğiniz şirket tipi, iş planınız, seçtiğiniz ürünler ve kalitesi, tercih edeceğiniz e-ticaret altyapısı, domain ve hosting seçimi, sitenizin özellikleri gibi. 

Bu yüzden online butik açmak için ortaya çıkacak maliyetle ilgili herhangi bir sınır bulunmamaktadır. 

Online butik açmak istiyorsanız ve önemli parametreleri belirlediyseniz, bizimle iletişime geçebilir ve online butik açma maliyeti ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz. 

Bunun dışında ise butik açmak için bir bütçe belirleyebilir ve bu bütçeyi maksimum verimle nasıl kullanabileceğinize dair bizden fikir alabilirsiniz. 

Tüm bunlar daha fazlası için sitemizi inceleyebilir, blog yazılarımızı okuyabilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İnternette Butik Açmak ile İlgili Merak Edilenler

Online butik açma maliyeti ne kadar?

Online butik açmanın maliyeti kullandığınız altyapıdan ürün ve pazarlama çalışmalarınıza kadar değişkenlik gösterir.

Online butik açmak için neler gerekli?

Online butik açmak gerekli olan belgeler, e-ticaret sitesi kurmak için gerekenler ile benzerdir. Ama özetle; vergi levhası, sanal pos, imza sirküsü, ETBİS kaydı gibi çeşitli belgeler gerekli.