E-ticaret ile Para Kazanma Yolları 2023

1 yıl önce

E-ticaret ile Para Kazanma Yolları 2023

E-ticaret ile internet üzerinden para kazanmak isteyen kişilerin karşısına pazaryerlerinde satış yapmak ve e-ticaret sitesi açmak şeklinde 2 farklı seçenek çıkıyor. E-ticaret ile para kazanmak isteyen kişiler için bu 2 farklı seçeneği tek tek ele alacağız.

1-Pazaryeri Sitelerinde Satış Yapın

E-ticaret ile para kazanmak isteyen kişilerin tercih ettiği yöntemlerden biri pazaryeri sitelerinde satış yapmaktır. Günümüzde ülkemizde Trendyol, N11, Hepsiburada gibi oldukça popüler olan pazaryeri siteleri bulunuyor. 

Küresel anlamda ise en popüler pazaryeri sitelerinin başında Amazon geliyor. Bu pazaryeri siteleriyle ilgili gerekli araştırmaları yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun dışında ise blog yazılarımızda yer alan yazıları okuyarak, bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-ticaret sitesinden para kazanmak için pazaryeri sitelerinden faydalanmak oldukça popüler olmasının bazı nedenleri vardır. Bu nedenlerin başında her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen sitelerde yer almak geliyor. 

Böylece potansiyel müşterilerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Bunun dışında ise pazaryeri sitelerinde satış yaparak, pazaryeri sitesinin avantajlarından faydalanabilirsiniz.

2-Kendi E-ticaret Sitenizi Oluşturun

E-ticaret ile para kazanmak için tercih edebileceğiniz diğer bir yöntem ise kendi e-ticaret sitenizi oluşturmaktır. Kendi e-ticaret sitenizi oluşturmanın bazı avantajları vardır. Örneğin; pazaryeri sitelerinde olduğu gibi herhangi bir komisyon ücreti vermek zorunda kalmazsınız. Bunun yanında sitenizi istediğiniz gibi tasarlayabilir ve hedef kitlenizle direkt olarak iletişim kurabilirsiniz. 

Kendi e-ticaret sitenizi kurduğunuzda trafik çekebilmek ve potansiyel müşterilerinize ulaşabilmek için SEO’ya önem vermeli ve gerekli işlemleri gerçekleştirmelisiniz.

Görüldüğü üzere her iki seçeneğinde pek çok avantajı ve dezavantajı bulunuyor. Bu avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurarak en doğru seçimi yapmalısınız. Karar vermekte zorlanıyorsanız, profesyonel kişi ya da firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

E-ticaret Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?

E-ticaret sitesinden para kazanmak isteyen kişilerin şüphesiz en çok merak ettiği soruların başında “E-ticaret yapanlar ne kadar kazanıyor?” sorusu geliyor. 

Şöyle ki e-ticaret yapanların ne kadar kazandığı ile ilgili net bir miktar belirtilmesi doğru olmaz. 

Çünkü genel olarak e-ticaret sitesi açan ya da pazaryeri sitelerini kullanan kişilere baktığımızda ciddi gelir elde edenler olduğu gibi e-ticaretten vazgeçen kişiler de oluyor. Ancak genele bakıldığında e-ticarette başarılı olan kişilerin oranı oldukça düşük.

E-ticarette başarılı olan kişilerin oranının düşük olmasının pek çok farklı neden yatıyor. 

Örneğin; e-ticareti basit görmek ve profesyonel bir şekilde çalışmamak, sosyal medyaya ve SEO çalışmalarına önem vermemek, yanlış altyapı seçimi, satılan ürünlerin yüksek fiyatlı ya da kalitesiz olması, ürüne göre yanlış pazaryeri seçimi gibi pek çok farklı neden bulunuyor.

E-ticarette başarılı olan kişilerin ise bu konulara dikkat ettiği, problemlere çözüm ürettiği, piyasayı ve rekabet ortamını doğru analiz ettiğini görebiliyoruz. Buna bağlı olarak e-ticarette başarılı olan kişilerin elde ettiği gelir ise ürün ve piyasa gibi çeşitli parametrelere göre değişiklik gösteriyor.

Öneri İçerik: 2022'de E-ticarette Ne Satabilirim?

E-ticaret Yapmak İçin Neler Gerekir?

E-ticaret yapmak için gerekli olan belgeler tercihinize göre değişiklik gösteriyor. Örneğin; bir pazaryeri sitesinde satış yaparak e-ticarete başlayacaksanız, tercih ettiğiniz pazaryeri sitesine göre farklı belgelere ihtiyaç duyabilirsiniz. 

Pazaryeri sitelerinde satış yapacaksanız; firma adı, vergi numarası, imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet bilgisi gibi belgelere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunun yanında kendi e-ticaret sitenizi oluşturacaksanız; vergi levhası, banka anlaşmaları, imza sirküsü, kargo anlaşmaları gibi belgelere ihtiyaç duyabilirsiniz. 

E-ticaret yapmak için gerekli belgeler değişiklik gösterebildiği için daha net bilgiler elde edebilmek adına bu konuyla ilgili blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.