2023'de E-ticarette Ne Satabilirim?

1 yıl önce

2023'de E-ticarette Ne Satabilirim?

E-ticarete başlamak için gerekli koşulları yerine getiren, e-ticaret sitesi açan ya da bir pazaryerinde ürün satmayı düşünen kişilerin ise aklına bir soru takılıyor. Bu soru ise “E-ticarette Ne Satabilirim?” şeklinde.

E-ticarette binlerce çeşit ürün satılabiliyor. Ancak e-ticaretten gelir elde etmek isteyen kişiler herhangi bir ürünü satmak yerine, gelir elde edebileceği bir ürünü satmak istiyor. Doğal olarak gelir elde edilebilecek ürünü bulmak ya da en çok satılan ürünleri bilmek son derece önemlidir.

Bu yazımızda sizler için E-Ticarette En Karlı Ürün Nasıl Bulunur, E-ticaret Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor ve E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

E-Ticarette En Karlı Ürün Nasıl Bulunur?

E-ticarete başlayan kişilerin temel amacı bir gelir etmektir. E-ticaretten para kazanabilmenin temel yollarından biri de en karlı ürünü bulabilmekten geçiyor. E-ticaret ürün bulma konusunda size yardımcı olabilecek bazı parametreleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Ürünün internette satılabilir olması
  2. Kolay bir şekilde alınabilmesi
  3. Ürünün müşteri sayısının çok olması
  4. Hızlı tüketilebilmesi
  5. Avantajlı olması
  6. Güncel olması
  7. Güncel sorunlara çözüm bulabilmesi

1. Ürün internette satılabiliyor olmalı

E-ticaret üzerinden en karlı ürünü bulabilmenin ilk koşulu, ürünün internette satılabiliyor olmasıdır. E-ticaret siteleri üzerinden milyonlarca farklı ürün satılabiliyor olabilir. Ancak bazı ürünler hala daha e-ticarette satılmıyor. Bu yüzden ilk olarak ürünün internette satıldığından emin olmalısınız.

2. Ürün kolay bir şekilde alınabilmeli

E-ticarette en karlı ürünü bulabilmenin temel faktörlerinden biri de ürünün kolay bir şekilde tedarik edilebilmesidir. Satışını yapacak olduğunuz ürünü alabilmek için ekstra masraflara girmemeli ve ürüne kolay bir şekilde ulaşabilmelisiniz.

3. Ürünün müşteri sayısı yüksek olmalı

Üründen beklediğiniz geliri elde edebilmek için ürünün müşteri sayısı yüksek olmalı. Böylece ürününüz geniş bir kitleye hitap edebilir ve kolay bir şekilde satılabilir. Ayrıca bu satışlarla birlikte sabit müşteriler elde edebilirsiniz.

4. Ürün hızlı tüketilmeli

E-ticarette başarılı olmanın temel yollarından biri sürekli olarak satış yapmaktır. Eğer tek gelir kaynağınız e-ticaret olacaksa, satacak olduğunuz ürünün ömrü 10 yıl olmamalıdır. Örneğin; giyim sektöründe olduğu gibi ürünlerin kullanılma süreleri mevsimsel ya da en fazla 1-2 senelik olmalıdır. Böylece sürekli olarak satış yapabilirsiniz.

5. Ürününüz avantajlı olmalı

Piyasaya baktığınızda herhangi bir ürünün birden çok satıcısı olduğunu görebilirsiniz. E-ticarete başladığınızda siz de bu satıcılardan biri olacaksınız. Diğer satıcılarla olan rekabette öne çıkabilmeniz için ürününüz avantajlı olmalıdır. Bu avantaj, ürününüzün daha kaliteli ya da daha uygun fiyatlı olmasıyla olabilir.

6. Ürününüz güncel olmalı

Ürünün güncel olabilmesi için trendleri takip edebiliyor olmalısınız. İnternet ortamında bulunan siteler üzerinden ya da profesyonel kişilerden / firmalardan destek alarak, trendleri kolay bir şekilde yakalayabilirsiniz. Böylece henüz rekabet ortamı oluşmayan ürünlerin satışından ciddi bir gelir ve müşteri kitlesi elde edebilirsiniz.

7. Ürününüz güncel sorunlara çare olabilmeli

Piyasayı analiz ederek, güncel sorunları ve eksiklikleri görebilirsiniz. Bu eksikleri ve problemleri çözebilecek ürünler üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Böylece ciddi bir gelir elde edebilirsiniz.

En karlı e-ticaret ürünlerini bu şekilde bulabilirsiniz. Bunlar gibi çeşitli parametrelere dikkat ederek, e-ticarette en karlı ürünleri bulabilir ve ciddi bir gelir elde edebilirsiniz.

Öneri İçerik: E-ticaret İsim Bulma – İsim Önerileri

E-Ticaret Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?

E-ticaretle ilgili merak edilen sorulardan biri de e-ticaret yapanların ne kadar gelir ettiğidir. E-ticaretle uğraşan kişilerin elde ettiği gelir ile ilgili net bir miktar belirtmek doğru değil. Çünkü e-ticaret yapanlara baktığımızda kısa süre içerisinde ciddi gelir elde edenler olduğu gibi kısa sürede e-ticaretten çekilenler de bulunuyor.

Genel olarak baktığımızda ise e-ticarete başlayıp, başarılı olan kişi sayısının oranı oldukça düşük. Bu oranın düşük olmasının pek çok farklı nedeni bulunuyor. Bu nedenlerin başında ise e-ticareti çok basit görmek ve profesyonel bir şekilde çalışmamak geliyor. Diğer nedenlerden bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • E-ticaret altyapısının doğru seçilmemesi,
  • Sosyal medyaya gerekli önemin verilmemesi,
  • SEO çalışmalarının yapılmaması ya da profesyoneller tarafından yapılmaması,
  • Piyasadaki mevcut firmalara göre müşterilere belirli bir avantaj sunmaması,
  • Kalitesiz ya da yüksek fiyatlı ürün satılması,
  • Kampanyaların yetersiz kalması

E-ticarette başarı oranının düşük olmasının bunlar gibi pek çok nedeni bulunuyor. E-ticarette başarılı olan kişiler ise bu problemlere çözüm üreterek, piyasaya sağlam bir giriş yaptığını görebiliyoruz.

E-ticarette başarılı olup bu işi aktif bir şekilde yapan kişilerin geliri değişiklik gösteriyor. Örneğin; ayda bin TL kazanan olduğu gibi milyon TL kazananlar da oluyor. E-ticaretten ne kadar kazanacağız ise sattığınız ürün ve piyasa olmak üzere pek çok farklı parametreye göre değişiklik gösteriyor.

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

E-ticarette binlerce ürün satılıyor olsa dahi bazı ürünler sürekli olarak çok satılanlar listesinde yer alıyor. İşte e-ticaret için ürünleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Çanta
  2. Gündelik Kıyafet
  3. Telefon Kılıfları
  4. Masa Oyunları
  5. Hazır Yemek
  6. Kişisel Bakım ve Kozmetik
  7. Teknolojik Ürünler
  8. Ayakkabı
  9. Sırt Çantaları
  10. Ev ve Dekorasyon Ürünleri

1. Çanta

E-ticarette müşteri potansiyeli oldukça yüksek olan ürünlerden biri çantadır. Her yaştan kişi için e-ticarette çanta çeşitleri bulmak mümkündür. Özellikle kadınların oldukça ilgili olduğu çanta, e-ticarette en çok satılanlar arasında yer alıyor.

2. Gündelik Kıyafet

Gündelik kıyafetler oldukça rahat ve şık olmasıyla sık sık tercih ediliyor. Birbirinden farklı tasarımlara sahip olan gündelik kıyafetler bulunuyor. İnsanların sık sık satın aldığı gündelik kıyafet, e-ticaret yapılacak ürünler arasında yer alıyor.

3. Telefon Kılıfları

Kişinin tarzını yansıtabildiği, genel olarak uygun fiyatlı olan ve telefonu koruyan bu ürün, akıllı telefon kullanım oranının artmasıyla birlikte yıllardır en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.

4. Masa Oyunları

Masa oyunları bir aralar popülerliğini yitirmiş olsa dahi son yıllarda tekrardan oldukça popüler olmaya başladı. E-ticarette en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.

5. Hazır Yemek

E-ticarette hazır yemek siparişi uzun yıllardır oldukça popüler bir durumda. Tüm günün yorgunluğu üzerine dışarıdan yemek söylemek isteyen kişiler başta olmak üzere neredeyse her insan dışarıdan yemek söylüyor. Oldukça potansiyelli olan bu hazır yemek sektörü şüphesiz en çok satılanlar arasında yer alıyor.

6. Kişisel Bakım ve Kozmetik

Cildimiz, dişlerimiz, yüzümüz, kısaca vücudumuzun her bir bölgesinin bakımı için ürünler bulunuyor. Bu kişisel bakım ürünlerinin yanında kozmetik ürünler de en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.

7. Teknolojik Ürünler

Akıllı telefon, akıllı saatler ve daha fazlası. Teknolojinin gelişmesi devam ettikçe hayatımıza yeni ürünler dahil oluyor. Bu yeni ürünler ya da mevcut ürünlerin geliştirilmiş halleri e-ticarette en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.

8. Ayakkabı

Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ayakkabının pek çok farklı çeşidi bulunuyor. Spor ayakkabılar, gündelik ayakkabılar bunlardan sadece bazıları. Oldukça büyük bir sektör olan ayakkabı sektörünün ürünleri en çok satılanlar arasında yer alıyor.

9. Sırt Çantaları

Okula giden her çocuğun, gencin ihtiyacı olan çanta, yetişkinler tarafından da tercih ediliyor. Bunun yanında bazı spor aktivitelerinde kullanılan çantalar, en çok satanlar arasında yer alıyor.

10. Ev ve Dekorasyon Ürünleri

Küçük bir ürünle evinize farklı hava katmak isteyenler ev ve dekorasyon ürünlerine büyük ilgi gösteriyor. Son yıllarda dikkat çeken bir potansiyele sahip olan ev ve dekorasyon ürünleri ciddi bir şekilde alıcı buluyor.

E-ticarette Ne Satılır ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

E-ticarette en çok ne satılıyor?

E-ticarette çanta, teknoloji ürünleri, gündelik kıyafet, masa oyunları gibi ürünler çok satılan ürünler arasında yer alır.


E-ticarette karlı ürün nasıl bulunur?


E-ticarette karlı ürünleri bulmak için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Karlı ürün; satılabilir, kolay alınabilir, müşteri talebi yüksek ve hızlı tüketilebilir olmalı.


E-ticarette ürün satarak ne kadar kazanılır?


E-ticaretle elde edilen gelir ile ilgili net bir miktar belirtmek doğru olmaz. Çünkü, e-ticarette büyük gelirler elde edenler olduğu gibi kısa sürede e-ticareti bırakanlar da oluyor.