5 Adımda E-ticarete Nasıl Başlanır?

1 yıl önce

5 Adımda E-ticarete Nasıl Başlanır?

Kişiler ya da markalar “E-ticarette ben de varım!” diyebilmek için “E-ticarete nasıl başlanır?” olmak üzere pek çok farklı soru soruyor.

Bu yazımızda sizler için E-ticarete Kaç Para İle Başlanır ve E-ticarette En Çok Ne Satıyor sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca E-ticarete Başlamak İçin Gerekenlerden bahsedeceğiz.

E-ticarete Kaç Para İle Başlanır?

E-ticarete başlamak için belirli bir miktar sermayeye sahip olmanız gerekiyor. Ancak e-ticarete başlarken şu kadar paraya sahip olmalısınız, diyemeyiz. Çünkü e-ticaret sitesinin kurulumundan kullanımına kadar pek çok farklı faktöre göre harcama miktarı değişiyor. E-ticarete başlamak için gerekli olan sermayeyi ile olarak şirket tipi etkiliyor. Şahış Şirketi, Limited Şirket ve Anonim Şirket, bu şirket tiplerinden hangisini tercih edeceğiniz önemlidir.

Şirket tipinin yanı sıra pek çok farklı faktör ihtiyacınız olan sermaye miktarını etkiliyor. Bu faktörlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • E-ticaret sitesinin kurulum ücreti,
  • Domain ve hosting masrafları,
  • E-ticaret altyapı paketlerinin ücretleri,
  • Sunucu kiralama bedeli,
  • E-ticaret sitenizin sahip olacağı işlevler,
  • SEO işlemleri için yapacağınız harcamalar,
  • Satacağınız ürün

Bunlar gibi pek çok farklı faktöre göre e-ticarete başlarken ihtiyacınız olan sermaye miktarı değişiklik gösteriyor. Yani e-ticarete başlarken ihtiyacınız olan sermaye miktarı, sizin isteklerinize göre değişiklik gösteriyor.

Açıklamalarımızdan da anlaşılabileceği üzere e-ticarete başlarken mutlaka bir sermayeye sahip olmalısınız. Sermaye olmadan e-ticarete başlamak neredeyse imkansızdır. Tüm işlemlerin giderleri minimum tutulsa dahi ortaya 2000-5000 TL arası bir miktar çıkıyor. Ancak daha net bir fiyat öğrenmek istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmeden önce isteklerinizi belirlemeniz, net bir fiyat duymanız adına son derece önemlidir.

Öneri İçerik: Adım Adım E-ticaret Sitesi Kurmak

E-ticarette En Çok Ne Satıyor?

E-ticarette başarılı olabilmek için yapılması gereken pek çok uygulama vardır. Bu uygulamalardan biri de doğru ürünün satışını yapmaktır. E-ticaret dünyasına girmeden önce çok satılan, popüler olan ürünleri tespit etmeli ve bu ürünler ile ilgili daha fazla araştırma yapılmalıdır.

Ayrıca e-ticarete, e-ticarette en çok satılan ürünlerin satışıyla başlamak daha az risk barındırır. Bu yüzden e-ticarette en çok satan ürünleri bilmek son derece önemlidir.

E-ticarette en çok satılan ürünlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Yemek

Elde edilen verilere göre hazır yemekler, en çok satılan gıda ürünleri arasında yer alıyor. Ayrıca insanların çok büyük bir kısmı e-ticaret sitelerini sık sık yemek siparişi için kullanıyor. Bu yüzden yemek, e-ticarette en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.

Kişisel Bakım ve Makyaj Ürünleri

Kişisel bakım ürünleri günümüzde her yaştan insan tarafından çeşitli amaçlar için sık sık kullanılıyor. Diş macunları, ojeler, far paletleri ve daha fazlası… Kişisel bakım ve makyaj kategorisinde yer alan ürünler, e-ticarette en çok satılan ürünlerin başında geliyor.

Giyim

Temel ihtiyaçlarımız arasında yer alan giyim, doğal olarak e-ticarette en çok satan ürünler arasında yer alıyor. Her yaştan insan, giyim ihtiyacını karşılayabilmek için sık sık e-ticaret sitelerini tercih ediyor. Doğru ürünler ile e-ticaret dünyasına giyim sektöründen başlayabilirsiniz.

Telefon Aksesuarları

Hayatımızın her noktasında olan telefonlarda kılıf, şarj aleti, kulaklık, powerbank ve ekran koruyucu gibi pek çok farklı aksesuar kullanılıyor. Bu aksesuarların bazıları telefon için olmazsa olmazlar arasında yer alırken, bazıları ise kişinin imajını yansıtabilmesi için kullanılıyor. Hangisi olursa olsun, e-ticarette telefon aksesuarlarının her biri ciddi bir şekilde satılıyor.

Bunların dışında ise ayakkabı, aksesuar, spor kıyafetleri, sırt çantaları ve akıllı saatler en çok satılan ürünler ve kategoriler arasında yer alıyor. Ancak bunların dışında bir ürün ya da kategori de oldukça iddialıysanız ve ürününüzün ses getireceğini düşünüyorsanız, düşüncenizin ve amacınızın uğruna farklı ürünler de satabilirsiniz. Bu noktada profesyonel destek almanız daha sağlıklı olacaktır.

E-ticarete Başlamak İçin Gerekenler – 5 Madde

E-ticaret başlamak için gerekenler listesi aslında oldukça uzun olabilir. Ancak sizler için bu uzun listeyi 5 madde ile kısıtlayacağız. İşte e-ticaret için gerekenler şu şekildedir;

Şirket

Kendi e-ticaret sitenizi oluşturarak ya da mevcut bir e-ticaret sitesinde mağaza açarak e-ticarete başlamak isteyebilirsiniz. Ancak hangi seçeneği tercih edeceğiniz fark etmeksizin e-ticarete başlamak için mutlaka bir şirket sahibi olmalısınız. Bu noktada Şahıs Şirketi, Limited Şirket ya da Anonim Şirket seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Şirket kurulumu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için E-ticaret için Şirket Kurmak içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Ürün

Bir önceki başlığımızda bahsettiğimiz gibi popüler ürünleri ya da iddialı olduğunuz bir ürünün satışını yapabilirsiniz. Ancak her ne olursa olsun e-ticarete başlarken satışını yapacağınız ürününüzle ilgili aklınızda herhangi bir soru işareti olmamalıdır.

Öneri İçerik: E-ticarette Satış Arttırma Yöntemleri

E-ticaret Altyapısı Seçimi

E-ticarete başlamak için en önemli maddelerden biri altyapı seçimidir. Doğru ve kusursuz bir altyapı seçimiyle e-ticaret sektöründe oldukça etkili olabilirsiniz. E-ticarete başlamak istiyorsanız ve altyapı ile ilgili araştırmalara başladıysanız, mutlaka bizimle iletişime geçmelisiniz.

Temasis olarak güçlü altyapımız ile farkı hissedebileceksiniz. Professional Entegre, Premium Entegre ve Ultimate Entegre e-ticaret paketlerimizle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hemen şimdi e-ticaret paketlerimizi inceleyin.

Marka ya da Mağaza İsmi

Mağazanızın ya da markanızın ismi son derece önemlidir. İsim belirlerken ürününüzü, değerlerinizi ya da ön plana çıkan özelliğinizi baz alabilirsiniz.

Pazarlama Kampanyaları

E-ticarete başlamak ve başarılı olmak istiyorsanız, mutlaka bir pazarlama kampanyanız ve stratejiniz olmalıdır. Aksi halde beklediğiniz kadar başarılı olamayabilirsiniz.

Bu yazımızda e-ticarete başlamak İçin gerekenlerden bahsettik.