E-ticaret Satış Artırma Yöntemleri-Nasıl Artırılır?

1 yıl önce

E-ticaret Satış Artırma Yöntemleri-Nasıl Artırılır?

E-ticarete başlamak için gerekli işlemleri yaptığınızda artık sektörün içine bir adım atmış oluyorsunuz. Sektör rekabetinin ne kadar yüksek olduğu hakkında fikir sahibi olsanız dahi sektörün içine girdikten sonra bu rekabet ortamını daha derinden hissedebilirsiniz. Bu noktada rekabetten sıyrılmak için müşteri kazanmalı ve satışlarınızı artırmalısınız.

E-ticarette satışlarınızı artırabilmek için faydalanabileceğiniz pek çok farklı yöntem bulunuyor. Bu yazımızda sizler için satış artırma yöntemlerinden 7 tanesini ele aldık.

1-SEO Çalışmaları Yapın

E-ticarette satış nasıl artırılır sorusuna verilebilecek cevapların başında SEO çalışmaları geliyor. 

SEO çalışmaları sayesinde e-ticaret siteniz, arama motorlarında üst sıralarda yer alabilir. Bunun yanında kullanıcılar arama motorundaki sonuçlarda çoğu zaman 2.sayfaya dahi geçmediğini düşünürsek, binlerce e-ticaret sitesi arasında ilk sayfada yer almanız son derece önemlidir. 

SEO çalışmalarında önemli olan pek çok farklı parametre vardır. Bu parametrelerin belki de en önemlisi ise anahtar kelime seçimidir. Doğru anahtar kelime seçimi yaparak, SEO çalışmalarında önemli yol kat etmiş olursunuz. 

Anahtar kelime seçiminden sonra metinlerin uzunluğu gibi parametreler devreye girmektedir. Sağlıklı ve verimli bir SEO çalışması yapabilmek için bu hizmeti veren profesyonel firmalarla / kişilerle iş birliği yapmalısınız.

2-Google’da Reklamlar Verin

Google dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı konumda. Bu yüzden Google’da reklamlar vermek, başarılı e-ticaret satış artırma yöntemleri arasındadır. 

Google’da tıklama başı maliyetle birlikte belirlediğiniz bütçe üzerinden reklamlar verebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz. 

Google’da e-ticaret için en çok tercih edilen reklam türlerinden bazıları ise şu şekildedir;

  • Alışveriş Reklamları: Bir ürün arattığınızda, arama sonucunda en üstte çıkan ürün resimleri, fiyatları ve satıldığı sitenin isminin yer aldığı reklam türü alışveriş reklamlarıdır.

  • Arama Ağı Reklamları: Google aramalarındaki en üstte çıkan 4 sonuç reklamları türüdür.

  • GDN Görüntülü Reklamlar: Son gezdiğiniz ürünler ya da okuduğunuz konular hakkında olan ve sitelerde gezinirken karşınıza çıkan görüntülü reklam türüdür.

Bu reklamların tamamının tıklama başı maliyeti vardır.

3-Pazaryeri Sitelerini Deneyin

E-ticarete yeni başladığınız zamanlarda kendi e-ticaret siteniz üzerinden yeterince satış yapamayabilirsiniz. Bu gayet doğal bir durumdur. Bu durumu atlatabilmek ve satışlarınızı artırabilmek için pazaryeri sitelerini deneyebilirsiniz.

Ülkemizde hizmet gösteren Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi her gün binlerce hatta milyonlarca kez ziyaret edilen pazaryeri siteleri bulunuyor. Bu pazaryeri siteleri sizin için oldukça faydalı olabilir. 

Pazaryeri sitelerinin hazır müşteri kitlesinden faydalanabilir, kendi e-ticaret sitenize doğal trafik çekebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Bunun yanında pazaryeri entegrasyonundan faydalanarak, tek panelde tüm gerekli işlemleri halledebilirsiniz. 

4-Özel Günler İçin Kampanyalar Oluşturun

Etkili e-ticaret satış artırma yöntemleri arasında özel günler için oluşturulan kampanyalar önemli bir yer tutuyor. Anneler Günü, Babalar Günü, Yılbaşı, Milli ve Dini Bayramlar… bunun gibi nice farklı özel gün sayabiliriz. Bu özel günlerde, özel güne göre kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Örneğin; anneler günü için annelerin giydiği kıyafetlerde indirim yapabilir ya da sevgililer gününde çeşitli indirimler yapabilirsiniz. Bu kampanyalar ve indirimler satışınızı artıracağı gibi aynı zamanda marka bilinirliğinizi de artırmanızda yardımcı olacaktır.

5-E-mail Pazarlamasını Kullanın

E-ticarette satışlarınızı artırabilmek istiyorsanız, sadık bir müşteri kitlesine sahip olmalısınız. Sadık müşteri kitlesine sahip olabilmek için sizden alışveriş yapan kişilerin, tekrar alışveriş yapması oldukça önemlidir. 

Bu yüzden sizden alışveriş yapan kişilere varlığınızı belirli aralıklarla hatırlatmanız gerekiyor. Bu hatırlatma işlemi için e-mail pazarlaması oldukça önemli bir yöntemdir. 

E-mail pazarlamasında kendini tekrar eden ve spam niteliğinde olan mailler kullanılmamalıdır. Spam niteliğindeki mailler, markanızı olumsuz bir şekilde lanse eder ve satışlarınızın düşmesine neden olabilir. 

E-mail pazarlamasında tercih edilen mail türleri şu şekilde olmalıdır;

  • Müşterinin geçmişte yaptığı alışverişe göre ürün önerme mailleri

  • Sitenize kayıt olan müşterilere hoş geldiniz maili

  • Sepette ürün bırakan müşterilere hatırlatma mailleri

  • Müşterinin aldığı ürünü değerlendirmesini isteyen mailler

 

6-Sitenizi Kullanıcı Deneyimine Uygun Hale Getirin

Etkili online satış taktiklerinin biri de kullanıcı deneyimine önem vermekten geçiyor. Sitenizin kullanıcı deneyimine uygun hale gelebilmesi için ilk olarak hızlı olması gerekiyor. Hız, müşterilerin dikkat ettiği parametrelerin başında geliyor. Bunun yanında call to action butonları yani yönlendirici butonlar da son derece önemlidir. 

Sitenizin kullanıcı deneyimine uygun olması için canlı yardım seçeneği ve blog yazıları gibi içeriklerle zenginleştirmelisiniz. Tabii ki sitenin tasarımı, renklerin uyumu gibi parametreler de kullanıcı dostu olmalıdır.

Sitenizin kullanıcı deneyimine uygun olması için UI ve UX uzmanlarından yardım alabilirsiniz.

7-Müşteri İlişkilerini Geliştirin

Alıcı kişilerin alışveriş yapabileceği belki de yüzlerce e-ticaret sitesi bulunuyor. Bu kadar seçenek arasından sizi tercih eden müşterilere gerekli önemi vermeli ve müşteri ilişkilerinizi geliştirmelisiniz. Peki müşteri ilişkileri nasıl geliştirilir? 

İlk olarak 7/24 destek sistemine sahip olmalısınız.

Sosyal medya platformlarında yer almalı ve buraları aktif bir şekilde kullanmalısınız. Müşterilerle bu platformlardan üzerinden de ilgilenmelisiniz.

Son olarak da e-ticaret sitenizde ya da yer aldığınız pazaryeri sitelerinde iletişim bilgileriniz mutlaka yer almalıdır. 

Öneri İçerik: E-ticaret Yapmak için Öneriler

İnternetten Satış Yapmak ile İlgili Merak Edilenler

E-ticaret'te satış nasıl arttırılır?

E-ticaret ile satış arttırmak için SEO, PPC gibi dijital pazarlama çalışmaları yapmalısınız. Ayrıca, pazaryeri sitelerinde satış yapmayı da deneyebilirsiniz.

İnternetten satış yapmak için ne gerekli?

İnternetten satış yapmak için satacağınız ürüne karar vermelisiniz. Bunun dışında şirketinizi oluşturup gerekli belgeleri edinmelisiniz.

E-ticaret'te satış nerelerden yapılabilir?

E-ticaret'te satış yapmak için bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Ayrıca, Trendyol, N11, Hepsiburada gibi pazaryeri sitelerinde de satışlar yapabilirsiniz.