Web Sitesi Yaptırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

1 yıl önce

Web Sitesi Yaptırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Web sitesi yaptırmanın pek çok farklı nedeni olabilir. Eğer sizde “Web sitesi yaptırmak istiyorum.” diyorsanız, yazımızın devamını okuyarak web sitesi için gerekenler ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Web Sitesi Yaptırmanın Maliyeti

“Web sitesi yaptırmak istiyorum” diyen kişilerin merak ettiği konuların başında web sitesi yaptırmanın maliyeti geliyor. Ancak bu soruya verilebilecek net bir cevap yoktur. Çünkü yaptırmak istediğiniz web sitesinin türü başta olmak üzere pek çok farklı parametreye göre site yaptırma maliyeti değişiklik gösterir. 

Web sitesi yaptırmanın maliyeti; sitenin tasarımı, sitenin sahip olacağı işlevler, üçüncü parti sistemlerle entegre olup olmayacağı ve sitenin sayfa sayısı gibi çok sayıda parametreye göre değişiklik gösterir. 

Web sitesi yaptırmak istiyorsanız; alanında uzman kişi ya firmalarla iletişime geçerek isteklerinizi, siteden beklentilerinizi, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi konuşabilirsiniz. 

Böylece web sitesi yaptırıldıktan sonra ekstra maliyetlerle karşılaşma olasılığınızı oldukça düşürürsünüz. Bunun yanında web sitesi yaptırmak için ayıracağınız ya da ayırmanız gereken bütçeyi çok daha net bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Web Sitesi için Gerekenler

Web sitesinin kurulum amacına göre web sitesi için gerekenler değişiklik gösterir. Örneğin; e-ticaret sitesi kurmak için ürün fikri bulunmalı, şirket kurulmalı, iş modeli belirlenmeli gibi pek çok farklı parametreye dikkat edilmesi gerekir. 

Bunun yanında amacı ne olursa olsun, web sitesi kurulumu için gereken bazı temel parametreler vardır. Web sitesi için gereken 4 temel parametreyi şu şekilde açıklayabiliriz;

  1. Alan Adı ve Hosting Seçimi
  2. Site Altyapısına Karar Verme
  3. Kullanıcı Deneyimine Uygun Tasarım
  4. İçeriklerin Oluşturulması

1.Alan Adı ve Hosting Seçimi

Web sitesi için gerekenlerin başında alan adı ve hosting seçimi geliyor. Alan adı aynı zamanda “Domain” olarak da bilinmektedir. Alan adı ve hosting birbiriyle sık sık karıştırılsa dahi birbirlerinden farklı terimlerdir. Hosting, web sitenizin dosyalarının fiziksel olarak depolandığı yerdir. Alan adı ise depolama konumunun adresi olarak bilinir. 

Açıklamalarından da anlaşılabileceği üzere alan adı ve hosting seçimi bir web sitesi kurulumu için son derece önemlidir. Alan adı, internet kullanıcıları sizi nasıl arayacağını ve bulacağını belirtir. Hosting seçimi ile web sitenin performansını önemli bir şekilde etkilemektedir.

Öneri İçerik: E-ticaret İsim Bulma

2.Site Altyapısına Karar Verme

Site altyapı seçimi web sitesi için oldukça önemlidir. Doğru ve kusursuz bir web sitesi altyapısı seçimi yaparak, web sitesinden beklentilerinizi daha kolay bir şekilde elde edebilirsiniz. Bu noktada site altyapısı seçimini yaparken, ciddi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. 

Site altyapısına karar verirken, sitenin türü de göz önüne alınmalı ve buna göre bir karar verilmelidir. Bunun yanında ücretli mi yoksa ücretsiz bir altyapı mı kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. 

Eğer e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, Temasis olarak e-ticaret altyapı hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

3.Kullanıcı Deneyimine Uygun Tasarım

Web sitesi tasarımı nasıl olmalı? Sorusuna verilebilecek en temel cevap, “Kullanıcı deneyimine uygun olması gerekir.” şeklindedir. 

Bir web sitesinin tasarımı, kullanıcı deneyimine uygun olmalıdır. Örneğin; kullanıcı sitenizdeki ürünleri ve hizmetleri kolay bir şekilde erişebilmeli, istediği sayfayı uzun süre aramamalıdır. Bunun yanında web sitesinin hızı son derece önemlidir. Web sitesinin istenilen hızda olmaması, kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkilemektedir. 

Ayrıca web sitesi farklı cihazlarla kusursuz bir şekilde çalışabilmelidir. Çünkü kullanıcılar web sitenize tabletten, bilgisayardan ya da telefondan girebilir. 

Web sitesinin tasarımının kullanıcı deneyimine uygun olabilmesi için bunlar gibi pek çok farklı parametreye dikkat edilmelidir.

4.İçeriklerin Oluşturulması

Web sitenizin organik trafik çekebilmesi ve ziyaretçilerin merak ettiği sorulara cevap verebilmesi için içerik oluşturulması son derece önemlidir. 

Web siteniz için içerik oluştururken, metinlerin yanında görsellerden de faydalanmanız daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanında kopya içerik olmaması, başlık ve içeriğin uyumlu olması, dil bilgisi ve yazım kurallarına uygun olması son derece önemlidir. 

Doğru bir şekilde oluşturulan içerikler ile web sitenizin trafiğini artırabilir ve kullanıcı deneyimine olumlu yönde katkı sağlayabilirsiniz.

E-ticarette Web Sitesinin Önemi

E-ticarette başarılı olmanın pek çok farklı formülü vardır. Bu formüllerden biri de e-ticaret sitesidir. Şöyle ki; her ne kadar uygun fiyata kaliteli ürünler satarsanız satın ya da kargolama ve müşteri hizmetleriniz çok iyi olsa dahi, web siteniz yeterince iyi değilse istediğiniz konuma gelmeniz zor olabilir.

E-ticarette web sitesi, gerçek hayattaki mağazalar gibidir. Dışarıdan sizi tatmin etmeyen, doğru bir şekilde çalışmayan web sitesinden alışveriş yapmak istemezsiniz. Bu yüzden e-ticarette web sitesi oldukça önemlidir.

Web Sitesi Yaptırmak ile İlgili SSS

Web sitesi yaptırmak ne kadar tutar?

Web sitesi yaptırmanın tutarı, altyapı sağlayıcısı, sitede bulunacak işlevler, sitenin tasarımı gibi faktörlere bağlıdır.

Web sitesi yaptırmak ne kadar zaman alır?

Web sitesinin yapım aşamasının bitmesinin sitenin türüne göre değişebilir. Bir e-ticaret sitesi ise bu süre diğerlerine göre uzun sürebilir.