Hepsiburada'da Satış Yapma Rehberi
Hepsiburada’nın e-ticaret siteleri arasında bu kadar popüler olmasıyla birlikte satıcılar, Hepsiburada üzerinden satış yapmak istiyor. Bu yüzden Hepsiburada üzerinden satış yapmak ile ilgili çeşitli sorular soruluyor.
Bu yazımızda sizler için bu konu ile ilgili merak edilen pek çok farklı soruya cevap vereceğiz.
Öneri İçerik: Hepsiburada Api Nedir?
Hepsiburada Satış Yapmak İçin Ne Gerekli?
Hepsiburada üzerinden satış yapmak için ilk olarak bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Eğer şirketiniz varsa tekrardan şirket açmanıza gerek yok. Ancak bir şirket sahibi değilseniz, şirket açmalısınız. Daha sonra ise satış yapabilmek için Hepsiburada’da mağaza açmalısınız. Mağaza açarken ihtiyacınız olacak olan belgeler ise şu şekilde sıralanıyor;
-
Güncel tarihli ve noterden onaylı imza sirküleri. Bu imza sirküleri firmanın yetkili kişi ya da kişilerine ait olmalıdır.
-
15 sayfalık Hepsiburada Satıcı Üyelik Sözleşmesi.
-
Mağazanın / firmanın bağlı olduğu ticaret odasından alınan Faaliyet Belgesi. Bu noktada şahıs firmaları bu belgeyi temin edemediği durumlar oluyor. Böyle bir durum yaşanması durumunda gerekli alana vergi levhası tekrar yüklenmelidir.
-
Ek-3 Pazaryeri Satıcı Bilgileri Formu
-
Kademeli Barem Listesi adında bir doküman. Kademeli Barem Listesi, diğer dokümanları sisteme eklediğinizde size e-posta yoluyla gönderiliyor. Burada en sık yapılan hata ise örnek olan dokümanın yüklenmesi. Bu yüzden belgeyi sisteme yüklerken örnek olanı yüklemediğinizden emin olmalısınız.
-
IBAN, hesap adı, hesap bilgileri, şube bilgileri ve hesap numarası gibi banka bilgileri. Bu bilgiler sisteme yüklenirken firmanın antentli kağıdına yazılabilir. Bunun yanında boş bir A4 kağıdına da yazılabilir. Bilgiler yazıldıktan sonra belge imzalanmalı, kaşelenmeli ve bu şekilde yüklenmelidir.
-
Ticaret sicil gazetesi örneği. Bu noktada şahıs firmaları bu örneği temin edemediği durumlar oluyor. Böyle bir durum yaşanması durumunda gerekli alana vergi levhası tekrar yüklenmelidir.
Kısaca Hepsiburada’da satış yapmak için E-ticaret Vergi Levhasına, Ek Pazar Yeri Formuna, Ticaret Sicil Gazetesine, İmza Sirkülerine, Faaliyet Belgesine ve Sözleşme Belgesine ihtiyacınız var.
Hepsiburada Vergi Levhası İstiyor Mu?
Hepsiburada üzerinden satış yapmak için mağaza açarken ön başvuru yapmalısınız. Ön başvuru yaptıktan sonra sisteme yüklemeniz gereken belgeler arasında vergi levhası da bulunuyor.
Hepsiburada Yüzde Kaç Komisyon Alıyor?
Hepsiburada üzerinden satış yapmak için mağaza açmak isterseniz, bu işlemi ücretsiz yapabilirsiniz. Bunun yanında pazaryerinde bulunduğu süre boyunca herhangi bir aylık ödeme yapmazsınız. Tüm bu işlemler ücretsiz olmasının yanında Hepsiburada üzerinden satacak olduğunuz ürünlerden belirli oranlarda komisyon ödersiniz.
Hepsiburada’nın komisyon politikası kategorilere göre değişiklik gösteriyor. Hepsiburada üzerinden satış yaparken ödeyecek olduğunuz komisyon oranlarından bazıları şu şekildedir;
-
Saat / gözlük, %18
-
Valiz / bavul, %18
-
Çanta, %18
-
Giyim, %18
-
Ayakkabı, %18
-
Spor aletleri, %10
-
Süpürge ve ütü, %11 - %13
-
Oto aksesuar, %9 - %18
-
Cilt bakım, %15
-
Mobilya, %18 - %22
-
Cep telefonu aksesuarları, %12.5 - %23
-
Dijital ürünler, %8.5 - %10
Bunlar gibi pek çok farklı kategoride farklı oranlarda komisyon alınıyor. Hepsiburada üzerinden satış yapmaya başlamadan önce satacak olduğunuz üründen alınacak olan komisyon miktarını bilmelisiniz. Böylece fiyatlandırma ve satış politikalarınızı bu oranlara göre belirleyebilirsiniz.
Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır?
Hepsiburada satış yapmak istiyorsanız, mağaza açmalısınız. Hepsiburada’da mağaza açmak için şu adımları uygulamanız gerekiyor;
-
Hepsiburada sitesinde bulunan “Kurumsal” kısmında yer alan “Hepsiburada’da Satıcı Ol” butonuna tıklamalısınız. Ekrana gelen seçeneklerden “Satıcı Ol” butonuna tıklamalısınız.
-
Hepsiburada üzerinden açabileceğiniz 3 farklı formatta mağaza bulunuyor. Standart, Kadın Girişimci ve HepsiTürkiye şeklinde olan formatlardan birini seçmelisiniz.
-
Mağaza adını ve Hepsiburada’ya girerken kullanacak olduğunuz şifreyi belirlemelisiniz.
-
Şirket yetkilisinin iletişim ve kişisel bilgilerini gerekli alanlara girmelisiniz.
-
Bu noktada vergi yükümlülükleri gibi pek çok farklı bilgiyi sisteme girmeniz gerekiyor. Burada karşınıza çıkan alanları gerekli bilgiler girmeli ve gerekli belgeleri yüklemelisiniz.
-
Satışlarınızdan elde edeceğiniz gelirin hesabınıza yatırılması için banka hesap bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girmelisiniz.
-
Banka bilgilerinizi girdikten sonra ise başvuru işleminin tamamlandığını görebilirsiniz. Gerekli adımları tamamladıktan sonra Hepsiburada tarafından sizden istenilen belgeleri “Satıcı Portalı” üzerinden sisteme yüklemelisiniz.
Hepsiburada’da mağaza açma işlemi bu şekilde gerçekleştiriliyor. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra mağazanızın açılma süresi ise değişiklik gösteriyor. Hepsiburada’da mağaza açma işleminde küçük pürüzlerle uğraşmak istemiyorsanız, alanında uzman çalışanlara sahip olan bir firmayla iş birliği yapabilirsiniz.
Bu yazımızda sizler için Hepsiburada ile ilgili Satış Yapmak İçin Ne Gerekli, Vergi Levhası İstiyor Mu, Yüzde Kaç Komisyon Alıyor ve Mağaza Nasıl Açılır sorularına cevap verdik.
İlgili İçerikler:
Çiçeksepeti Mağaza Açma Rehberi-2022
N11'de Mağaza Açmak için Detaylı Rehber
Pazaryeri Entegrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?
Hepsiburada’da Satış Yapmak ile İlgili Merak Edilenler
Hepsiburada’da satış yapmak için ne gerekli?
Hepsiburada’da satış yapmak için vergi levhası, ek pazar yeri formu, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi ve sözleşme belgesi gibi evraklar gerekli.
Hepsiburada komisyon oranları ne kadar?
Hepsiburada'da komisyon oranları her bir kategori için değişkenlik gösterir. Ortalama %5 ile %25 arasında komisyon oranları bulunur.
Hepsiburada’da mağaza açmak ücretli mi?
Hepsiburada'da mağaza açmak için ücret ödemeniz gerekmez.