Trendyol’da Satış Yapmak - 2023 - Püf Noktalar

1 yıl önce

Trendyol’da Satış Yapmak - 2023 - Püf Noktalar

Trendyol’dan her gün binlerce farklı ürünün satışı gerçekleşiyor. Hal böyle olunca alıcılar için oldukça önemli Trendyol, satıcılar için de önemli bir konuma sahip oluyor. Trendyol’da ürün satmak isteyen markalar, kişiler veya firmalar bu konu ile ilgili bazı soruları sık sık soruyor.

Bu yazımızda sizler için Trendyol’da Ürün Satmak Karlı Mı, Ne Satılır ve Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekir Mi sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca Trendyol’da Satış Yapmanın Yollarından bahsedeceğiz.

Trendyol’da Ürün Satmak Karlı Mı?

Trendyol’da ürün satmak isteyen kişiler veya markalar tarafından en sık sorulan soru, “Trendyol’da ürün satmak karlı mı?” şeklinde. Trendyol’da ürünlerinin satışını gerçekleştiren kişi veya markalara baktığımızda, kar elde eden pek çok farklı satıcı görebiliyoruz. Trendyol’da ürün satmanın karlı olmasının en büyük nedeni, Trendyol’un trafiğinden yararlanabilmeniz. Bunun yanında Trendyol’un çeşitli avantajları sayesinde Trendyol’da ürün satmayı karlı bir hale getirebilirsiniz.

Trendyol’da ürün satmanın bazı avantajları şu şekilde sıralanıyor;

  • Türkiye’nin en çok kullanılan e-ticaret platformundan faydalanabilirsiniz.
  • Birbirinden farklı tüketim alışkanlıklarına sahip olan tüketicilere çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  • Trendyol’da satış yaparak, marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Trendyol’dan satış yapmak bunlar gibi çeşitli avantajları beraberinde getiriyor. Ancak komisyon oranları ve çok sayıda marka veya kişiyle rekabet halinde bulunmanız gerektiği için çeşitli dezavantajlarla da karşılaşabilirsiniz.

Kısaca Trendyol’da ürün satarken doğru bir strateji oluşturmalı ve bu yönde ilerlemelisiniz. Böylece Trendyol’dan satış yaparak, ciddi kar oranları yakalayabilirsiniz.

Öneri İçerik: Trendyol Api Entegrasyonu Nedir?

Trendyol'da Ne Satabilirim?

Trendyol’un ülkemizde ve dünyada popüler olmasının pek çok farklı nedeni var. Bu nedenlerden biri de çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olması. Trendyol üzerinden onlarca farklı kategoride, yüzlerce ürünün satışı yapılabiliyor. 

Trendyol'da ne satabilirim sorusunu soranlar için şu ürünleri önerebiliriz;

  • Makyaj ürünleri,
  • Saç bakım ürünleri,
  • Epilasyon malzemeleri,
  • Ayakkabı,
  • Aksesuar ürünleri,
  • Saat,
  • Elektronik ürünler,
  • Ev aletleri,
  • Ev tekstil,
  • Yeni bebek ürünleri,
  • Kız çocuk ürünleri,
  • Erkek çocuk ürünleri,
  • Evcil hayvan ürünleri,
  • Spor & Outdoor ürünleri,
  • Deniz malzemeleri,
  • İç çamaşır ürünleri,
  • Güneş gözlüğü,
  • Süpermarket ürünleri,
  • Tekstil ürünleri

Trendyol’da satışa uygun olmayan ürünlerin dışında tüm ürünlerin satışı yapılabiliyor. Trendyol resmi sitesindeki bilgilere göre 3 ana başlıktan birine dahil olan ürünler dışındaki ürünlerin satışı yapılabiliyor. Satışa uygun olmayan ürünleri tanımlayan ana başlıklar şu şekilde;

  • Platform Kurallarına Aykırı Ürünler
  • Sağlık Beyanı Niteliğindeki Yasal Olmayan Ürün Açıklamaları
  • İnternette Satışı Yasak Ürünler

Trendyol’da mevsimsel olarak değişiklik gösterse dahi genel olarak elbise, pantolon, etek ve iç giyim ürünleri en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Trendyol’da ne satacağınıza karar veremiyorsanız, bu konu ile ilgili uzmanlardan yardım alabilirsiniz.

Trendyol’da Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekir Mi?

Trendyol’da satış yapmak istiyorsanız ve satışını yapmak istediğiniz ürün, satışa uygun olmayan ürünler arasında yer almaması gerekiyor. Eğer ürününüzle ilgili herhangi bir sorun bulunmuyorsa, satış yapmadan önce Trendyol’da bir mağaza oluşturmalısınız. Trendyol’da mağaza açmak için çeşitli evraklar gereklidir. Ancak tüm bu evraklardan önce Trendyol üzerinden satış yapabilmek için şirket sahibi olmalısınız. Burada şirket Anonim, Limited ya da Şahıs şirketi olabilir.

Trendyol’da satış yapmak için bir şirket sahibi olmanızın şart olmasının nedeni, vergi ödemelerinin takip edilebilmesi ve ticari faaliyet sürecinin resmi olarak kayıt altına alınmasıdır. Bu yüzden Trendyol’da satış yapmak istiyorsanız, bir şirket kurmalısınız. Şirketinizi kurarken, gerekli işlemleri gerçekleştirecek olan bir muhasebeci ya da mali müşavir ile anlaşmanız gerekiyor.

E-ticaret için Şirket Kurmak içeriğimizi inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Trendyol’da Satış Yapmanın Yolları Nelerdir?

Satıcılar tarafından en sık sorulan soruların başında “Trendyol’da nasıl satış yapılır?” sorusu geliyor. Trendyol’da satmak istediğiniz ürüne karar verdikten ve Trendyol’da bir mağaza açtıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz. Tabii ki bu işlemlerin yanında kargolama işlemleri, sözleşmeler ve gerekli yasal işlemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor. Karışık olabilen bu süreçte, profesyonellerden destek alabilirsiniz.

Trendyol’da satış yapmak için gerekli işlemleri gerçekleştirdikten sonra satışlarınızı artırmak için de yapmanız gerekenler bulunuyor. Trendyol’da satışlarınızı artırmak için yapabileceklerinizden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

1. SEO Çalışmaları

SEO çalışmaları, satışlarınızı artırabilmenin en temel yollarından biri. Bunun için anahtar kelimeleri doğru bir şekilde tespit etmeli ve kullanmalısınız. Bunun yanında ürünlerinizin görselleri yüksek çözünürlüklü olmalı ve mümkün olduğu sürece bir ürün için birden çok, farklı açılarda fotoğraflar kullanılmalı.

2. Ürünün Fiyatı

Günümüzde tüketiciler bir ürünü satın almadan önce kalitesi ve fiyatına bakar. Genellikle fiyat / performans ürünleri daha sık tercih edilir. Bunun yanında diğer satıcıların önüne geçebilmek için de ürünün fiyatlandırılmasının doğru yapılması son derece önemlidir.

3. Reklamlar

Ürününüzü tanıtabilmek, hedef kitlenize daha etkili bir şekilde ulaşabilmek için birbirinden farklı reklamlardan faydalanabilirsiniz. Örneğin; Google Ads Reklamlarından, Influencerlardan, Sosyal Medyalardan ve Trendyol içi reklamlardan faydalanabilirsiniz.

4. PPC Kampanyaları

PPC kampanyalarını kullanarak, satışlarınızı artırabilirsiniz. Ancak PPC’lerin çok yoğun bir şekilde kullanılması tavsiye edilmiyor. Çünkü PPC kullandığınızda optimizasyon maliyetleriniz ciddi artış gösterir. Yoğun PPC kullanımı yerine yeteri kadar yatırım yapmak, çok daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

İlgili İçerikler:

Hepsiburada'da Satış Yapma Rehberi

Çiçeksepeti Mağaza Açma Rehberi 2022

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

N11 Mağaza Açmak için Detaylı Rehber

Trendyol'da Satış Yapmak ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

1.Trendyol'da kendi ürünlerimi nasıl satarım?

Trendyol'da ürün satmak için bir mağaza açmalısınız. Ardından ürünlerinizi mağazanıza yükleyerek satış yapabilirsiniz.

2.Trendyol'da satış yapmak için ne gerekir?

Trendyol'da satış yapmak için ad-soyad, telefon numarası, e-posta, TC kimlik numarası, şirket türü gibi bilgiler gerekir.

3.Trendyol'da herkes satış yapabilir mi?

Evet, Trendyol'da satış yapmak için herhangi bir şart aranmaz.

4.Trendyol'da satış yapmak ücretli mi?

Trendyol üzerinden ürün satmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

5.Trendyol'da satış yapmak için şirket olmak şart mı?

Trendyol'da satış yapmak için şahıs, anonim, limited şirket türlerinden birine sahip olmalısınız.

6.Trendyol'da mağaza açma ücreti ne kadar?

Trendyol'da mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

7.Trendyol'da satış yapmak karlı mı?

Trendyol Türkiye'nin en büyük pazaryeri siteleri arasına yer alıyor. Ürünlerinizi milyonlarca kişiye gösterme açısından karlı bir platform.