Trendyol Gibi Site Kurmak İçin Gerekenler

1 yıl önce

Trendyol Gibi Site Kurmak İçin Gerekenler

Ülkemizde hizmet gösteren önemli e-ticaret pazaryeri sitelerinden biri olan Trendyol, girişimcilerin sık sık örnek aldığı bir site konumda. 

Trendyol gibi site kurmak, e-ticarete atılıp ciddi bir gelir elde etmek isteyen neredeyse her girişimcinin hayalidir. Ancak Trendyol benzeri site kurmak için bu konu ile ilgili fikir sahibi olmanız gerekiyor. 

Yazımızın devamında Trendyol gibi site kurmak için merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

Trendyol C2C Mi?

Alıcı ve satıcı tarafların değişmesiyle birlikte karşımıza farklı e-ticaret modelleri çıkıyor. Bu e-ticaret modellerinden biri de “Consumer To Consumer”, kısaca C2C e-ticaret iş modelidir. C2C e-ticaret modeli, “Tüketiciden Tüketiciye” iş modeli olarak biliniyor. Bu iş modelinde alıcı ve satıcı taraflar tüketicidir. Ülkemizdeki en popüler e-ticaret iş modellerinden biri konumdadır.

Ülkemizdeki popüler e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol, C2C e-ticaret iş modelindeki bir sitedir. C2C iş modeli her ne kadar “tüketiciden tüketiciye” olarak çevrilse dahi Trendyol pazaryeri sitesi gibi sitelerde bireysel satıcılardan ziyade vergi levhası bulunan firmalar satış yapmaktadır.

Trendyol Gibi Site Kurmanın Maliyeti

Trendyol gibi bir e-ticaret pazaryeri sitesini sıfırdan kurmanın maliyeti oldukça fazla maliyetlidir. Maliyetinin yanı sıra yüksek harcamalar yapsanız dahi Trendyol popülaritesini ulaşmanız uzun zaman alacaktır. Bunun yanında böyle bir pazaryeri sitesi açmanın bir ön hazırlanma süreci de bulunmaktadır. 

Çalışanlar, site kurma maliyetleri ve hazırlanma süreci gibi akıllara gelebilecek tüm parametreler göz önüne alındığında, Trendyol gibi site kurmanın maliyeti milyon TL’lere ulaşmaktadır. 

Burada toplam maliyet ise sizin istekleriniz, çalışanların ücretleri ve çeşitli anlaşmalar gibi parametrelere göre değişiklik göstermektedir. 

Bu yüzden Trendyol gibi bir site kurmak istiyorsanız; doğru planlama yapmalı, çalışanlarınızı iyi belirlemeli ve mutlaka e-ticaret sektöründe deneyimli kişilerle / şirketlerle çalışmalısınız.

Öneri İçerik: Trendyol'da Satış Yapmak - Püf Noktalar

Trendyol Gibi Site Kurmak İçin Ne Gerekli?

Trendyol gibi bir pazaryeri sitesi kurmak istiyorsanız, ilk olarak e-ticaret sitesi açabilmek için gerekli yasal süreçleri tamamlamanız gerekiyor. Gerekli yasal süreçleri tamamladıktan sonra şu adımları uygulamalı ve gerekli kararları almalısınız;

  • Hedef kitlenizi, ürünlerinizi ve çalışma arkadaşlarınızı belirlemelisiniz

  • Sitenizin ihtiyacı olan yazılım altyapısını belirlemelisiniz

  • Sitenizin adı, logosu ve genel konseptini belirlemelisiniz

  • SEO işlemleri, hosting seçimi ve arama motoru optimizasyonu işlemlerini yapmalısınız

  • Dijital pazarlama, sitenin kurulumundan sonra oluşabilecek sorunlar için bakım ve teknik destek ile ilgili gerekli çalışmaları yapmalısınız

Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak için bunlardan çok daha fazlası gereklidir. Bu yüzden Trendyol gibi bir pazaryeri sitesi kurmadan önce, kurulum esnasında ve sonrasında profesyonel kişi ve şirketlerle çalışmalısınız.

Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak için Bilinmesi Gerekenler

Trendyol gibi site kurmak için neler gerekli?

Trendyol gibi bir site kurmak için öncelikle hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Ardından siteniz için bir e-ticaret altyapısı, domain ve hosting seçimi yapmalısınız.

Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmanın maliyeti ne kadar?

Trendyol gibi bir pazaryeri sitesini kurmanın maliyeti oldukça fazladır. Maliyetin dışında büyük harcamalar yapsanız bile Trendyol popülaritesini yakalamanız epey zaman alacaktır.